Diyarbakir'in Fethi'nin 1384'Üncü Yildönümü Kutlandi

Diyarbakir’in Fethi’nin 1384’üncü yil dönümü dolayisiyla Fetih Camisi’nden, sahabelerin kabrinin bulundugu tarihi Hazreti Süleyman Camisi’ne kadar salavat ve mesale esliginde yürüyüs gerçeklestirildi.

Diyarbakir'in Fethi'nin 1384'Üncü Yildönümü Kutlandi
Diyarbakir’in Fethi’nin 1384’üncü yili etkinlikleri çerçevesinde, Dicle Üniversitesi kampüsündeki Fetih Camisi’nden Hazreti Süleyman Camii’ne yürüyüs düzenlendi.

Salavat ve tekbirlerle, fetihte sehit olan sahabelerin kabrinin oldugu Içkale’deki Hazreti Süleyman Camisi’ne kadar gerçeklestirilen yürüyüste, gençler bayrak ve mesalelerle kortej olusturdu. Yürüyüsün ardindan sehit sahabeler için Kur’an-i Kerim okundu ve dualar edildi.

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi’nin ’Fetih Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde yapilan salavat ve mesaleli yürüyüse Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Jandarma Bölge Komutani Tümgeneral Recep Yalçinkaya, 8 Ana Jet Üs Komutani Tuggeneral Gürtaç, Diyarbakir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Gökhan Çiloglu, Diyarbakir Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Sur Ilçe Kaymakami Asim Solak, siyasi parti, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Burada konusma yapan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, fetihlerin Islam alemi için önemli oldugunu söyledi.



Su, “Bugün Diyarbakir sehrimizin 1384’üncü yil dönümünü coskuyla kutluyoruz. Fetih bizler için çok önemlidir. Diyarbakir’imiz bir sahabeler kentidir. 1384 yil önce 27 Mayis tarihinde Hazreti Ömer’in hilafeti zamaninda Iyaz bin Ganm komutasinda yaklasik 8 bin kisilik Islam ordusu Diyarbakir’imizi fethetmek için buraya geliyorlar. Bugün sabah namazini kildigimiz Fetih Camii’nin oldugu yerde karargahi kuruyorlar. 5 aylik kusatmadan sonra Diyarbakir’in fethini gerçeklestiriyorlar” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Su ve beraberindeki heyet, programa katilanlara çorba ikram etti.
Kaynak: İHA