Depremzedelerde Rehavet Yok, 2'Nci Tur Için Sandiga Gidiyorlar

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yasadiklari sehirlerden ayrilarak Kirikkale’ye gelen depremzedeler, Cumhurbaskanligi seçimlerinin 2’nci turunda oy kullanmak için valilik tarafindan ayarlanan otobüslerle memleketlerine gitti.

Depremzedelerde Rehavet Yok, 2'Nci Tur Için Sandiga Gidiyorlar
Kirikkale Valiligi koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli ögrenci yurtlarinda ve evlerde misafir edilen depremzedeler, Cumhurbaskanligi seçimlerinin 2’nci turunda oy kullanmak için memleketlerine yolcu edildi. Kahramanmaras, Malatya, Osmaniye ve Hatay’a giden yaklasik 145 depremzedenin yol masraflari ise AFAD tarafindan karsilandi.

Vali Yardimcisi Ahmet Sait Kurnaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, bugün itibariyle yaklasik 145 depremzedeyi memleketlerine sorunsuz olarak yolcu ettiklerini söyledi.



Valilik olarak çagri hatlari üzerinden talepleri aldiklarini belirten Kurnaz, "Bugün aksam 145 depremzedemizi, deprem bölgesindeki illerimize transferlerini sorunsuz olarak sagladik. Kirikkale ilimizde yasayan depremzedelerimizin transferleri için valilik olarak çagri hatlari üzerinden taleplerini aliyoruz. Transferlerini de saglamaya devam ediyoruz" diye konustu.

Kahramanmaras’ta oy kullanacagini ifade eden Musa Sert, "Seçime gidecegim insallah. Birinci turda da gittim. Birinci turda oldugu gibi ikinci turda da ayni sekilde reise verecegiz. Hayirlisi ile kazandiracagiz. Allah, devletimize milletimize hayirli ugurlu eylesin. Tasima ücretleri devletten. Hiç kimsenin cebine dokunmadan istedigi yere götürüyor" seklinde konustu.

Ilk turda oy kullanamadigini anlatan Nuriye Atçi, ikinci turda oyunu kullanmak için Osmaniye’ye gidecegini belirtti.

Hatay’a giden Fikri Ersoy ise "Ilk turda gidemedik ama simdi oy kullanmaya gidiyoruz. Insallah istedigimiz adam kazanir" dedi.

Kaynak: İHA