Berlin International University'den Büyük Basari

Almanca konusulan ülkelerdeki en kapsamli ve en ayrintili üniversite siralamasi olan ‘CHE Siralamasi’ listesi açiklandi. Listeye göre, BAU Global egitim aginin üyesi Berlin International University’nin Isletme Fakültesi, Berlin’in en iyi isletme fakültelerinden biri seçildi.

Berlin International University'den Büyük Basari
Alman Egitim Senatosu’ndan alinan akreditasyonlarla 97 farkli ülkeden bini askin ögrenciye egitim veren ve BAU Global’in egitim agi üyesi olan tek Alman üniversitesi Berlin International University, Türkiye’yi Avrupa’da en iyi sekilde temsil etmeye devam ediyor. Berlin International University, Almanya’nin en önemli degerlendirme sitesi olan ZEIT Studienführer tarafindan yayinlanan ‘CHE Siralamasi’ verilerine göre Berlin’in en iyi isletme fakültelerinden biri seçildi.

Almanca konusulan ülkelerdeki en kapsamli siralama

Almanca konusulan ülkelerdeki en kapsamli ve en ayrintili üniversite siralamasi olan CHE Siralamasi, DIE ZEIT tarafindan 2005 yilindan beri düzenli olarak yayinlanmaya devam ediyor. Almanya’nin egitim alanindaki en önemli web sitelerinden birisi olan ve 120 binden fazla ögrenci, 3 bin akademisyenden gelen bilgileri içeren ‘Zeit Studienführer’, üniversitelerin 1 ila 5 yildiz arasinda derecelendirildigi çok kriterli bir siralama sistemi sunuyor.

Berlin International University Isletme Fakültesi, Berlin’in en iyi isletme fakültelerinden biri seçildi

Siralama kapsaminda, profesyonel uygulama ile temas, uygun zamanda diploma, ögrenim basladiginda destek, genel ögrenme durumu ve ögrenci sayisi olmak üzere belirli konulari ele alan bes genel kriter bulunuyor. Bu baglamda birçok farkli kriterin degerlendirildigi arastirmada, Almanya’nin en iyi üniversiteleri yer aliyor. Berlin International University ise "genel ögrenme durumu” kategorisinde 5 üzerinden 4.1 yildiz aldi. Ayni zamanda Veri Bilimi ve Isletme programlari, "oryantasyondan uygulamaya" alt kriterinde 5 üzerinden 4.5 yildiza sahip olarak Almanya’nin en prestiji bölümleri arasinda yer aldi.

“Siralamada yenilikçi ve uluslararasi bir üniversite oldugumuz vurgulaniyor”

Berlin International University Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erick Behar Villegas, üniversitenin basarisina iliskin sunlari dile getirdi:

“Zeit Studienführer, aday ögrencilerin gelecekleri için en iyi seçimi yapmalarina yardimci olmak adina üniversiteler hakkinda detayli bilgi edinmelerini saglar. Alelade bir siralama degil, üniversite yasaminin günlük gelisimlerine gerçekten dâhil olan birinci sahislardan toplanan bilgilerle yapilan bir siralamadir. Ayni zamanda çok çesitli ögrenci referanslari da içerdiginden verimli bilgiler sunmaktadir. Siralamada yenilikçi ve uluslararasi bir üniversite olarak temel özelliklerimizden biri olan ögrencilerimize gösterdigimiz ilgiye deginiliyor. Bu durum kimligimiz, 90’dan fazla ulusu içermesine ragmen büyük bir aile oldugumuzu ve ögrencilerin Berlin gibi son derece canli ve dinamik bir sehirde arkadas canlisi bir toplumun parçasi olduklarini gösteriyor. Üniversitemizi özellikle Isletme ve Veri Bilimi programiyla yükseliste oldugunu görmektense çok mutluyuz.”
Kaynak: İHA