Baskan Kibar Açiklamasi 'Fatsa Çevre Yolu, Hükumetimiz Döneminde Baslayip Tamamlanacak'

Ordu’nun Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, çevre yolunun artik ilçenin bir problemi olmaktan çiktigini belirterek, “Ünye Çevre Yolu nasil yapildiysa, Ordu Çevre Yolu nasil yapildiysa, ’doldurulamaz’ denilen havaalani nasil doldurulup yapildiysa, Fatsa Çevre Yolu da yapilacaktir” dedi.

Baskan Kibar Açiklamasi 'Fatsa Çevre Yolu, Hükumetimiz Döneminde Baslayip Tamamlanacak'
Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Fatsa Çevre Yolu’nun sadece ilçenin degil Karadeniz Bölgesi ve Ordu’nun problemi oldugunu söyledi.

Baskan Kibar, “Hatta Ukrayna-Rusya savasindan sonra Karadeniz Sahil Yolu’nun çok ciddi bir lojistik yol olmasi hasebiyle Fatsa Çevre Yolu ülkenin bir problemi haline geldi. Fatsa Çevre Yolu’nun baslamasi ile ilgili ilk güzel haberi Milli Egitim Bakanimiz, sonrasinda da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Ordu ziyaretinde bu yilin yatirim programina alinacagi söylemisti. Bu çok önemliydi çünkü Fatsa Çevre Yolu, Ünye ve Ordu Çevre Yolu’na bakildiginda çok daha maliyetli bir yol. 23 kilometre güzergahtan geçecek olan çevre yolunun 11 buçuk kilometresi tünellerle, 8 kilometresi ise viyadük ile geçiyor. Bugünkü toplam yatirim miktari 20 milyar TL’nin üzerinde, bu yil baslasa ve sinirsiz ödenek gelse minimum 10 yil sürecek bir yatirim programindan bahsediyoruz. O yüzden öncelikli kismi bence çevre yolunun yatirim programina alinip baslanilmasi kismiydi. Etüt kismi çok uzun sürmüstü çünkü maliyetli bir yol olmasi hasebiyle çok uzun süren bir etüt çalismasi olmustu ve bu yil içerisinde yatirim programindan gerekli bütçenin Fatsa Çevre Yoluna aktarilacak olmasi basta Fatsa’da olmak üzere tüm Ordulular hemserilerimizi mutlu etmistir” dedi.



"Sürecin siki bir sekilde takipçisi olacagiz"

Fatsa Çevre Yolu’nun çok büyük bir proje oldugunu söyleyen Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Ünye ve Ordu Çevre Yolu nasil yapildiysa, ’doldurulamaz’ denilen havaalani nasil doldurulup yapildiysa, 900 yatakli bir sehir hastanesi bir yil önce baslanip bundan alti ay sonra açilacak duruma nasil gelecekse iste ’Ordu’ya Üniversite mi olur?’ Denilip bugün Ordu’ya bir üniversite nasil kurulduysa, Ünye’nin, Fatsa’nin, Ordu’nun OSB’lere hayal bile edilemez iken, bugün Fatsa OSB’sinde 8 bin den fazla insanin istihdam edilmesi nasil saglandi ise Fatsa Çevre Yolu AK Parti iktidarimiz, Cumhurbaskanimizin öncülügünde baslatilip tamamlandigi günleri de hep beraber görecegimize inaniyorum. O yüzden muhalefet Fatsa Çevre Yolu denildiginde çok rahat taahhütte bulunuyor olabilir ama Fatsa Çevre Yolu’nun 20 milyar TL’lik bir yatirim programinin yatirim bütçesinin olmasi gerektiginin ve 10 yillik bir süreçte aksamadan bu yatirimin her yil düzenli olarak bu kaynaklarin gelmesi gerektiginin çok farkinda oldugunu düsünmüyorum. Sonuç olarak insallah çok kisa bir süre içerisinde Fatsa çevre yolumuz baslar, bizler de bunun çalismasina ve kaynaklarinin üretilmesine yönelik özellikle Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer öncülügünde bu sürecin siki bir sekilde takipçisi olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA