Afyonkarahisar'da KETEM'in Faaliyetleri Araliksiz Devam Ediyor

Afyonkarahisar’da Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) kentin iki noktasinda faaliyetlerine devam ediyor.

Afyonkarahisar'da KETEM'in Faaliyetleri Araliksiz Devam Ediyor
Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, KETEM’in faaliyetlerinin artarak devam ettigi kaydedildi. Açiklamada, “Her firsatta hatirlattigimiz üzere kanserde erken teshis çok

önemlidir ve erken teshis için özellikle risk grubunda olan kisilerin, kendilerine uygun taramalari vaktinde mutlaka yaptirmalari gerekir. Bu anlayisla hizmet veren KETEM’ler ‘erken teshis hayat kurtarir!’ prensibiyle meme, serviks (rahim agzi) ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programlari yürütmektedir. Taramanin yaninda egitim de veren KETEM, ilimiz merkezinde iki nokta da hizmet vermektedir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Zehra Keklik ve Yardimcisi Uzm. Dr. Yigit Senol, KETEM’i yeni yerinde ziyaret ederek çalismalari inceleyip ihtiyaçlarin giderilmesi yönünde personel ile görüs alisverisinde bulundu.
Kaynak: İHA