Usta Sefler Elinden Baklavanin Püf Noktalari

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu tarafindan düzenlenen “Baklava Workshop” programi, Istanbul’da pasta baklavacilik mutfagindan çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Usta Sefler Elinden Baklavanin Püf Noktalari
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Ögretim Görevlisi Atif Akkil yönetiminde, Sef Mahmut Okutucu ve Sef Pasa Eroglu’nun konuk oldugu programda, Türk mutfaginin en önemli tatlilarindan baklavanin yapiminda dikkat edilecek noktalar hakkinda önemli bilgiler paylasildi.

Sef Mahmut Okutucu baklava yapimini anlatirken, Sef Pasa Eroglu ise uygulamali olarak gösterdi. Türk tatlilarinin geçmisinin çok eskiye, Osmanli mutfagina kadar dayandigini dile getiren Okutucu, baklavanin günümüzde sadece cevizli ve fistikli degil, çikolatali ve soguk türlerinin de oldugunu sözlerine ekledi.

Klasik fistikli baklava yapiminda; hamur, pisirme ve serbetleme süreçlerinin uygulamalarla anlatildigi programda, baklava yapiminin en önemli tarafinin firin oldugu ifade edilerek, önceden isitilmis 180 derecelik firinda, 35-40 dakika pisirmenin ideal oldugu, ayni zamanda surubun çekmesi için baklavanin ve surubun sicak olmasi gerektigi önemle vurgulandi, katilimcilarin sorulari da cevaplandi.

Program sonunda son derece lezzetli fistikli baklava için katilimcilar, konuk Sef Mahmut Okutucu ve Sef Pasa Eroglu’nu alkislayarak tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA