Muslu-Filyos Tünel Çalismalarinda 5 Bin 560 Metre Açildi

AK Parti 28. dönem Miiletvekili Muammer Avci, tünel çalismalari hakkinda bilgiler verdi. Avci, Muslu’yla Filyos arasindaki tünel çalismalarinda 5 bin 560 metrelik alanin açildigini ifade etti.

Muslu-Filyos Tünel Çalismalarinda 5 Bin 560 Metre Açildi
AK Parti Miiletvekili Muammer Avci, Muslu Filyos arasi devam eden tünel çalismalarinda gelinen son çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini belirten Avci, "Yani epeydir bu konuyla alakali bir açiklamamiz olmamisti. Bahsettiginiz gibi ikinci makas mevki dedigimiz oradaki farkli seviyeli kavsak bir dedigimiz kavsaktan baslamak suretiyle Profesör Doktor Teoman Durali hocamizin isimlerini verdigimiz tünelden aslen olan bölüm biz buraya birinci etap diyoruz. Burasi tamamlandi. Halkimizin hizmetine açildi. Malumunuz. Sonrasinda iki etapta olusan imalatlar basladi.

Iste Kilimli ile Musla arasinda bizim imalatimiz söz konusu. Bir de Musul’la Filyos arasinda üçüncü etabimiz söz konu buradaki çalismalar her türlü iste deprem gibi, pandemi gibi veyahut da efendim dogal afetler gibi bütün durumlara ragmen hiçbir sekilde kesintiye ugramadi. Bu anlamda Kilimli ile Muslu arasinda 3 bin metrelik tünel çalismasi var. Sonrasinda da orada 2 bin 621 bölünmüs yol çalismasi var. Bu 3 bin metrelik gidis gelis tünellerde sag ve sol tüpte su anda toplamda bin 653 metre, yani 801 metre bir tarafta, 852 metre, bir tarafli olmak kaydiyla toplamda bin 653 metrelik bir açilim gerçeklesti buradaki çalismalarda 168 personel an itibariyle çalisiyor. Ve gece gündüz esasina göre buradaki çalismalar devam ediyor. Bunun disinda Muslu’yla Filyos arasinda 7 tane ardisik sirayla devam eden tünellerimiz var. Ve bu tünellerde de büyük tüneller bunlar. Iste bin 700 metreyle baslamak kaydiyla 2 bin 500 metre, bin 200 metre sonrasinda 800 metre, 400 metre 400 metre ve en son Filyos ayaginda 2 bin 200 metrelik yedi tünelden olusan bir imalat devam ediyor. Ve dönüste de yine toplamda 14 tüp yapiyor. Buradaki toplam tünellerin Orani 5 bin 560 metre totalde su anda açilmis alan var. Bir yandan da bu tüneller içerisinde ayrica nihai betonlama dedigimiz yani tünellerin iç kisminin kaplanmasi dedigimiz bu çalismalar da devam ediyor. Bu anlamda 780 metre bir ilerleme kaydedildi" dedi.

28 Mayis tarihinde yapilacak Cumhurbaskanligi seçimlerinde hizmetlerin devami ve projelerin aksamamasi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in güçlü bir sekilde gelmesi gerektiginin altini çizen Avci, "Sunu da ifade etmek istiyorum. Bizim burada siyasi kampanya, seçim kampanyasi döneminde söyle bir arzumuz oldu insanlarimizdan. Bakin burada su anda 7.2 milyar yani 7 katrilyon 200 trilyon eski parayla bir çalisma devam ediyor Ve halkimiza sunu söyledik. Biz buradaki çalismalari az önce bahsettigim gibi takip ediyoruz. Muhakkak bir bilgi aliyoruz. Bunun neticesinde de en ufak bir kesintiye ugramamasi için mücadele ediyoruz. Bu tünellerimizle alakali. Yollarimizla alakali. Efendim bu anlamda da saygideger Cumhurbaskanimiz liderliginde bu isler burada oluyor. 28 Mayis’ta yapilacak seçimlerde de bu çalismalarin asla hiz kesmemesi noktasinda da bizlere böyle bir imalati, böyle bir projeleri Filyos Vadisi projesi dahil, efendim dogalgaz geçen gün kendisi geldi burada. 10 milyon metreküp dogalgaz durumuyla alakali. Zonguldak’taki bütün bu çalismalarin hiçbir kesintiye ugramaksizin devam etmesi noktasinda halkimiza yeniden güçlü bir sekilde saygideger Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a söyle yüksek bir oranla da çok saglikli bir noktada güçle beraber tekrar cumhurbaskani olarak seçime vesile olmasini insanlarimizdan halk talep ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA