Lise Ögrencileri Alanlari Ile Ilgili Üniversiteyi Inceledi

DÜZCE – Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri gelecekte yapmak istedikleri meslekle ilgili Düzce Üniversitenin bölümlerini gezerek inceledi.

Lise Ögrencileri Alanlari Ile Ilgili Üniversiteyi Inceledi
Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, Akçakoca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu’na ziyaret düzenledi.

Dr. Ögretim Üyesi Emrah Öztürk’ün konferans salonunda, yüksekokulun bir tanitimini yapmasi ile baslayan etkinlik düzenlenen söylesilerle; bölümlerinin içerigi, yüksekokulun imkanlari ve bölümde yürütülen faaliyetler ögrencilerle paylasildi.

Özellikle uzmanlasma ve uygulama derslerinin islenis biçimleriyle ilgili merakli olan ögrencilerin alanla ve bölümle ilgili sorulari yetkililerce yanitlandi.

Söylesinin ardindan ögrenciler, yüksekokulun fiziki sartlarinin daha iyi anlasilabilmesi için siniflari, laboratuvarlari ve uygulamalarin yapildigi Gastronomi Mutfagi’ni da incelediler.

Ziyaretin sonunda bölüm ögretim görevlileri Vedat Kayis ve Atif Akkil’in rehberliginde, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ögrencilerinden Selinay Mollaoglu, Hakan Bekir Uz, Umut Yerlikaya’nin katilimiyla mutfak uygulamasi gösterildi. Uygulama esnasinda ziyaretçilerin gelecek planlarina isik olabilmesi açisindan bölüm ögrencileri, bölümle ve gelecekle ilgili görüs ve hedefleri üzerine sohbetler gerçeklestirildi.

Ziyaretçilerin merak ettigi sorularin da yanitlandigi programda, uygulamada yapilan ürünler de ziyaretçi ögrencilere ikram edildi.
Kaynak: İHA