SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli ABD'de De Istihdam Imkani Sagliyor

SUBÜ, +1 Egitim Modeli ile yurt disinda da staj ve istihdam imkani sagliyor. Üniversitenin ABD’deki is birligi ortaklarindan Dan D’Agostino Master Audio System bünyesinde ilk SUBÜ mezunu istihdam edildi. Firma, is yeri uygulamasina SUBÜ ögrencilerini almaya ise devam ediyor.

SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli ABD'de De Istihdam Imkani Sagliyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), +1 Egitim Modeli ile yurt disinda da uygulamali egitim yapma ve is imkani sagliyor. Üniversitenin bu baglamdaki global ortaklarindan Amerika Birlesik Devletleri’nde faaliyet gösteren Dan D’agostino Master Audio Systems’in sahibi Dan D’agostino is birliginin gelistirilmesi için SUBÜ’ye ziyarette bulunarak Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ile bulustu. Bulusmada Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Tatli, Yasam Boyu Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SAYEM) Müdürü Doç. Dr. Baris Boru ile Teknoloji Yarismalari Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Ali Furkan Kamanli da yer aldi. +1 Egitim Modeli ortakliginin yani sira Teknoloji Yarismalari Koordinatörlügü bünyesinde faaliyet gösteren takimlara sponsor olarak destek saglayan Dan D’Agostino, ögrencilerin yarismalara hazirlandigi alanda çalismalari yakindan inceledi. 2023 yili için ise 10 bin dolar degerindeki ilk destegini çek olarak Rektör Saribiyik’a sundu. Firmada bir SUBÜ mezunu aktif olarak çalisirken, 2022-2023 Akademik Yili Bahar Yariyili’nda 3 SUBÜ ögrencisi is yeri uygulamalarini firmada yapiyor.

+1 Egitim Modeli’nin her geçen gün daha da güçlü bir model haline geldigini vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Ilk basladigimizda sehrimizden birkaç firmanin yer aldigi modelimiz artik dünyaya açildi ve alanindaki en prestijli sirketlerin de ilgi gösterdigi bir noktaya ulasti. Modeli tüm egitim düzeylerindeki her birimimizde uygulamamiza ragmen firmalardan gelen ögrenci taleplerinin tamamini karsilayamiyoruz. Amerika Birlesik Devletleri’ndeki is ortaklarimizdan olan Dan D’Agostino Master Audio Systems de modelimizi kesfeden ve ögrencilerimizi bünyesine kabul eden firmalar arasina katildi.

Sirketin degerli sahibi Dan D’Agostino da üniversitemizi ziyaret etmek istedi ve bugün bir aradayiz. Kendileri teknoloji yarismalarina hazirlanan takimlarimiza da katki sagliyorlar. Özellikle onlarin destek oldugu Hidromobil aracimiz Teknofest 2023’ü üçüncü sirada tamamlamisti. Is birligimizi daha da ilerletme arzusundayiz. Kendilerine ilgileri ve ziyaretleri için tesekkür ediyorum” dedi.

SUBÜ’den özellikle yazilim alanindaki ögrencileri degerlendirdiklerini kaydeden Dan D’Agostino Master Audio Systems’in sahibi Dan D’Agostino, “Üniversitenin ögrencilerine ve onlarin gelisimine verdigi degeri takdir ediyorum. Yüksek bir uygulama becerisi söz konusu. Is yeri uygulamasi bizim de ilgimizi çekti ve ögrencileri degerlendirmeye basladik. Stajini bizde yapan ögrencilerden ilk istihdamimizi gerçeklestirdik. Sirketimizde daha çok ögrenci istihdam etmek istiyoruz. Bunun yani sira yeni teknolojilerin gelistirilmesi için gençlere destek olmaktan da mutluluk duyuyoruz. SUBÜ ile iliskilerimizi daha da gelistirme arzusundayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA