Ressam Özdemir SANKO Sanat Galerisinde Sergi Açacak

Ressam Emine Özdemir, SANKO Sanat Galerisi’nde 26 Mayis Cuma günü atlari konu alan “Bir At Bir Murat” temali özgün baski resim sergisini açacak.

Ressam Özdemir SANKO Sanat Galerisinde Sergi Açacak
Emine Özdemir, 59’uncu kisisel resim sergisinde 25 eserin yer alacagini belirterek, çalismalarinda özgün baski tekniklerinden agaç baski ve linol baski teknigini kullandigini söyledi.



Eserlerinde atlari isledigini anlatan Özdemir, “Atlari sadece bir hayvan figürü olarak görmüyorum. Duygusal canlilar olan atlar, benim için dostlugu, sevgiyi, sadakati ve birlikte kosulmasi gereken hayati ifade ediyor” dedi.

Gaziantep Lisesi ve Tekerekoglu Anadolu Lisesi’nde 1989- 1996 yillari arasinda ögretmen ve idareci olarak görev yaptigini ve bu nedenle Gaziantep’in gönlünde özel bir yeri oldugunu dile getiren Özdemir, sunlari kaydetti:

“Bu sehirde ögrenciler yetistirdim, çok güzel dostluklar kurdum. Yillar sonra eserlerimle dönmek beni hem duygulandirdi hem de gururlandirdi. Gençligimi verdigim, çok güzel yillar geçirdigim Gaziantep’te eserlerimi sergileyip sanatseverler ile bulusmama ev sahipligi yapacak olan SANKO Sanat Galerisi’ne sükranlarimi sunuyor, tüm sanatseverleri eserlerimi izlemeye davet ediyorum.”

Özdemir’in “Bir At Bir Murat” isimli özgün baski resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 26 Mayis Cuma günü saat 17.30’da açilacak.

Emine Özdemir

Emine Özdemir, 1957 yilinda Amasya’da dogdu. 1980 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi’nden mezun oldu. Resim ögretmenliginden 2002 yilinda emekli olan Emine Özdemir’in, resim alaninda sekiz ödülü bulunuyor, pek çok eseri de sergilenmeye deger görülmüstür. Sanatçinin, yurt içinin yani sira Bulgaristan, Brezilya, Yunanistan, Sirbistan, Tunus, Japonya, Çin, Polonya, Finlandiya, Iran, Arnavutluk, Fas, Litvanya, Meksika, Amerika Birlesik Devletleri, Ingiltere, Misir, Lübnan, Macaristan ve daha birçok ülkede eserleri müze ve koleksiyonlarda bulunmaktadir.

Sanatçi, eserlerinde ustaca ve titizlikle olgun renkler kullanarak formlarda estetik bir yapi olusturmaya çalismistir. Uluslararasi Plastik Sanatçilar Dernegi üyesi olan Özdemir, Finlandiya Uluslararasi Sanatçilar Birligi üyesidir. Istanbul Exlibris ve GESAM üyesi olan sanatçi, Uluslararasi Izmir Özgün Baski Teknikleri Platformu baskanligi görevini de yapmaktadir. Evli ve bir çocuk annesi olan sanatçi, Izmir Güzelbahçe’de bulunan atölyesinde çalismalarina devam etmektedir.
Kaynak: İHA