Iklim Aktivistleri Nedeniyle Cenevre Havalimani'nda Uçuslar Askiya Alindi

Özel jetlerin yasaklanmasini talep eden yaklasik 100 iklim aktivisti, düzenledikleri protesto ile Cenevre Havalimani’nda uçuslarin askiya alinmasina neden oldu.

Iklim Aktivistleri Nedeniyle Cenevre Havalimani'nda Uçuslar Askiya Alindi


Isviçre’de özel jetlerin yasaklanmasini talep eden yaklasik 100 iklim aktivisti, Cenevre Havalimani’nda düzenlen özel jet fuarini hedef aldi. Ellerinde “Özel jetleri yasaklayin” ve “Özel jetler umutlarimizi bitiriyor” yazili pankartlar tasiyan göstericiler, firmalari tarafindan tanitim için getirilen özel jetlerin önüne otururken, bazi göstericiler kendilerini jetlere kelepçelediler. Protesto nedeniyle havalimaninda uçuslarin askiya alinirken, güvenlik güçleri göstericileri yaka paça gözaltina aldi.

Cenevre Havalimani tarafindan yapilan açiklamada, göstericiler ve güvenlik görevlilerinin de aralarinda bulundugu 4 kisinin yaralandigi bildirilerek, tüm uçuslarin bir saat askiya alindigini ve gün boyunca gecikmelerin beklendigini söylendi.

Greenpeace’ten Klara Maria Schenk yaptigi açiklamada, "Yalnizca bir saat içinde, özel bir jet bir tona kadar karbondioksit salabilir. Bu, Afrika’da yasayan bir insanin yillik ortalama tüketiminin iki katidir" dedi.

Kaynak: İHA