Yurtdisi Seçmenler Sinir Kapilarinda Oylarini Kullaniyor

Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turu için yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar, sinir kapilarinda oy kullanmaya basladi.

Yurtdisi Seçmenler Sinir Kapilarinda Oylarini Kullaniyor
Edirne’deki sinir kapilarinda yurt disi seçmenler için yeniden sandiklar kuruldu. Cumhurbaskanligi ikinci tur seçimleri için oy kullanacak yurt disi seçmenler sabahin erken saatlerinden itibaren sandik basina gitti.

Yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar, sinir kapilarindaki peronlarda oylarini kullanarak vatandaslik görevlerini yerine getirdi. Edirne’deki Kapikule Sinir Kapisi’nda 90 numarali peronda olusturulan bölüme gelerek siraya giren seçmenler, yapilan kontrollerin ardindan oyunu kullandi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanilacak gümrük kapilarini daha önce belirlemisti. Edirne ve Trakya’nin diger sinir kapilarinda günler öncesinden hazirliklar tamamlanmisti. Kapikule’nin yani sira Pazarkule, Hamzabeyli, Ipsala ve Kirklareli’nin Dereköy sinir kapilarinda da sandiklar kuruldu.

"Sinir Kapisi’nda sandik kurulmasi büyük kolaylik"

Almanya’dan gelen Gülizar Çal, Türkiye’ye giriste çok güzel duygular hissettiklerini belirterek, sinir kapisinda sandik kurulmasinin da büyük kolaylik sagladigini aktardi.

"Seçimler hayirli ugurlu olsun"

Almanya’dan gelen Leyla Alacaoglu, Türkiye’ye giriste her defasinda çok duygulandiklarini ve seçimlerin hayirli ugurlu olmasini diledi.

Sinir kapilarinda oy kullanma islemi tatil günleri dahil olmak üzere 24 saat esasina göre 28 Mayis saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak: İHA