Üsküdar Erguvan Evleri'nin Tapulari Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Üsküdar Belediyesi’nin kentsel dönüsüm çerçevesinde yapimini tamamladigi Erguvan Evleri’nde hak sahiplerine tapulari teslim edildi.

Üsküdar Erguvan Evleri'nin Tapulari Hak Sahiplerine Teslim Edildi


Üsküdar’da “Büyük Dönüsüm” sloganiyla depreme dayaniksiz binalarin yikimiyla gerçeklestirilen kentsel dönüsüm faaliyetleri basladi.

Üsküdar Belediyesi tarafindan baslatilan kentsel dönüsüm seferberligi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gelistirilen ve kisa sürede tamamlanan Erguvan Evleri projesinde teslim asamasina gelindi. Tamamlanan projenin tapulari hak sahipleriyle bulusturuldu.

Erguvan Evleri’ndeki hak sahiplerine tapulari teslim edildigi programda konusan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Kahramanmaras merkezli depremlerde yasanan aci kayiplari hatirlatarak, kentsel dönüsüm çalismalarinda bir gün bile kaybedilmemesi gerektigini söyledi.



Kentsel dönüsümün devlet ve millet olarak el birligiyle çözülebilecek bir konu oldugunu belirten Türkmen, “Gerçekten de insanoglu bu geçici dünyada saglikli ortamlarda, güvenli huzurlu binalarda oturmak ister. Bunun için elbette belirli bir gayret belirli bir imkan gerekir. Söz konusu ilçe Üsküdar gibi bir dünya sehri, tarih ve kültür sehri olunca tabi ki herkes bu güzel semtte ikamet etmek ister. Gerçekten de Istanbul’un tasi topragi altin ama Üsküdar’in ki yakut. Istanbul’un 39 ilçesi içerisinde kiminle görüssem bana hep derler ‘baskanim ne güzel bir sehriniz var, ne güzel bir beldeniz var’ diyorlar.” dedi.



Türkmen, Erguvan Evleri’nin bölgedeki en güzel kentsel dönüsüm çalismalarindan biri oldugunu dile getirerek, alandaki hukuki sikintilarin belediye ve hak sahipleri arasinda kurulan isbirligiyle çözüme ulastigini kaydetti.

Kaynak: İHA