Parasütle Kayaliklara Düsen Turist 10 Saat Süren Operasyonla Kurtarildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde yamaç parasütü yapan turist dün kuvvetli rüzgarin etkisiyle parasütün kontrolünü kaybederek kayalik düstü. Antalya’dan gelen bir helikopter, kuvvetli rüzgar nedeniyle yaralinin bulundugu uçurumun kenarina yaklasamayinca müdahale edemeden geri döndü. Yarali 10 saat süren çalismanin ardindan kurtarildi.

Parasütle Kayaliklara Düsen Turist 10 Saat Süren Operasyonla Kurtarildi
Olay, saat dün 17.00 siralarinda Alanya Kalesi yakinlarindaki kayalik alaninda meydana geldi. Rus turist olarak duyurulan ancak sonra Polonya vatandasi 40 yasindaki Pablo Wilks tespit edilen turist, Yassitepe mevkisinden yamaç parasütü ile atlayis yapti. Polonyali turist bir süre sonra Alanya Kalesi çevresinde havadayken rüzgarin etkisiyle kontrolünü kayalik alana düstü. Burada yaralanan turist aci içerisinde bagirarak yardim istedi. Kalede geziye çikan vatandaslarin durumu fark etmesinin ardindan durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulundu.

Seferber olundu

Ihbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Bot Komutanligi, Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri ile kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler ulastiklari ve hayatta oldugu belirlenen Pablo Wilks’e ilk müdahaleyi kaza yerinde yapti. Bölgeden çikarmak için kurtarma çalismasi baslatilan Wilks’in sarp kayalik alandan hava yolu ile çikarilmasina karar verildi.

Destek için Antalya’dan gelen bir helikopter, kuvvetli rüzgar nedeniyle yaralinin bulundugu uçurumun kenarina yaklasamayinca müdahale edemeden geri döndü.

10 saatte kurtarildi

Ekipler hava yoluyla alinamayan Pablo Wilks’i deniz üzerinden karaya çikarmak için sedyeye baglayarak halat yardimi ile uçurumdan indirmek için çalisma baslatti. Yaklasik 10 saat süren çalismanin ardindan kayaliklarin kiyisina getirilen Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanligi ekiplerinin acil müdahale botuna halat ve makara sistemiyle tasinan Wilks karaya çikarilmasinin ardindan ambulansa bindirilerek hastanede tedavi altina alindi. Vücudunun birçok yerinde kiriklar tespit edilen Polonyali turistin hayati tehlikesi bulunmadigi ögrenildi.
Kaynak: İHA