Kazada Annesini Kaybeden AK Partili Milletvekili Adayindan Izmir Büyüksehire Üst Geçit Tepkisi

Izmir’in Çigli ilçesinde meydana gelen trafik kazasinda annesini kaybeden AK Parti Izmir Milletvekili Adayi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in avukatlarindan Gülsen Gezici, kazayla ilgili görülecek durusma öncesi sürücünün hiziyla ilgili hazirlanan rapora itiraz edeceklerini belirtti. AK Partili Gezici ayrica üst geçidin yürüyen merdivenleri ve asansörün çalismamasinin kazaya sebep oldugunun altini çizerek Izmir Büyüksehir Belediyesinin kusurlu oldugunu belirtti.

Kazada Annesini Kaybeden AK Partili Milletvekili Adayindan Izmir Büyüksehire Üst Geçit Tepkisi


Kaza 27 Subat günü aksam saatlerinde Anadolu Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, yolun karsisina geçmek isteyen, AK Parti Izmir Milletvekili Adayi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in avukatlarindan Gülsen Gezici’nin annesi Zinnete Gezici’ye (74), Karsiyaka istikametinden Çigli yönüne gitmekte olan S.Ç. (50) idaresindeki otomobil çarpti. Kazayi gören vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerince yapilan kontrolde Gezici’nin olay yerinde yasamini yitirdigi belirlendi. Talihsiz kadinin cansiz bedeni, savcinin incelemesinin ardindan Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Kaza, yolu gören bir is yerinin üvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi. Kazanin ardindan sürücü ifadesi alinmak üzere emniyete götürülürken, daha sonra çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Iddianame hazirlandi

Olayla ilgili Karsiyaka Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan düzenlenen iddianame, Karsiyaka Asliye Ceza Mahkemesine sunuldu. Iddianamede, olay tarihinde süphelinin sevk ve idaresindeki 33 CTK 33 plakali araç ile Anadolu Caddesi’nden Karsiyaka istikametine seyir halindeyken Maltepe Caddesi kesisimindeki kavsak yaklasiminda sag taraftan yolun karsisina geçmeye çalisan maktule çarparak ölümüne sebebiyet verdigi, süphelinin gerek qpolis merkezinde gerek Cumhuriyet Bassavciligi’nda ve gerekse sorgusu sirasinda alinan ifadelerinde özetle; olay tarihinde sevk ve idaresindeki araç ile Anadolu Caddesinde kendisine yesil isiklar yandigi bir sirada sol seritte seyir halindeyken sag tarafindan aniden bir kadinin önüne atladigini, tüm çabasina ragmen kurtaramayarak kadina çarptigini, ambulans gelinceye kadar bekledigini, suçsuz oldugunu beyan ettigi, yapilan ölü muayenesi akabinde kat’i ölüm sebebinin tespiti için Izmir Adli Tip Kurumuna gönderilen ölene ait ceset üzerinde Izmir Adli Tip Grup Baskanliginca yapilan muayene sonucu düzenlenen tutanaginda, adli otopsi islemi sonrasinda ölümün trafik kazasina bagli genel travma sonucu meydana geldigi belirtildi. Ayrica iddianamede, olay yerinde yapilan inceleme sonucu düzenlenen ölümlü/yaralamali trafik kaza tespit tutanaginda ’Olayin meydana gelmesinde ölen Zinnete Gezici’nin 2918 sayili Yasanin 68/1-b maddesi çerçevesinde kural ihlali yaptigi, süpheli S.Ç.’nin ise kural ihlali yapmadiginin’ belirtildigi, buna ragmen Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yaptirilan bilirkisi incelemesi sonucu düzenlenen raporda; ’Olayin meydana gelmesinde ölen Zinnete Gezici’nin 2918 sayili Yasa’nin 68/1-b maddesi çerçevesinde kural ihlali yaptigi, süpheli S.Ç.’nin ise 2918 sayili Yasanin 52/1-b maddesi çerçevesinde kural ihlali yaptigi’ belirtildi.

"Hem sürücünün hiziyla ilgili rapora hem de kusurla ilgili bir itirazimiz olacak"

Olayin bugün görülecek durusmasi öncesi açiklama yapan AK Parti Izmir Milletvekili Adayi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in avukatlarindan Gülsen Gezici, sürücünün hiziyla ilgili rapora ve kusurla ilgili bir itirazlarinin olacaklarini söyledi.

Gezici, "Ne yazik ki 27 Subat günü annemizi elim bir trafik kazasinda kaybettik. Bu olay sonrasinda alinan ilk raporda sürücünün tamamen kusursuz annemin de asli kusurlu görünmesi nedeniyle, anneme çarpan sürücü adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Akabinde iddianamenin düzenlenmesinin ardindan dava açildi. Sorusturma asamasinda alinan ikinci raporda, sürücü tali kusurlu çikti. Bugün ilk durusma görülüyor ve biz karar celsesi beklemiyoruz. Sürücünün hem hizi açisindan hem de kusur açisindan tekrardan bilirkisi sevkini bekliyoruz ve bu yönde bir talepte bulunacagiz. Çünkü zaten dosyaya sunmus oldugumuz kamera kayitlarindan da görülecegi üzere orada isiklar oldugu, yol bos oldugu ve sürücünün görüs açisinin da açik oldugu halde son derece hizli bir sekilde gelerek çarptigi, kazanin olus seklinden belli. En sol seritte ilerlerken yola bakmadigi da çok belli. Ya telefona bakiyor ya da yanindakiyle ilgileniyor. Ifadesinde de zaten annemi görmedigini belirtmis. Eger normal bir hizla seyrediyor olsaydi ve yola bakiyor olsaydi frene basabilirdi. Olay yerinde fren izine rastlanmadigini biliyoruz. Biz bugünkü taleplerimizde sürücünün hiziyla ilgili rapora hem de kusurla ilgili bir itirazimiz olacak" açiklamasinda bulundu.

"Oradaki üst geçidin ne asansörü ne de yürüyen merdiveni çalismiyor"

Kazaya üst geçidin asansör ve yürüyen merdiveninin çalismamasinin da sebep oldugunun altini çizen Gezici, bununla ilgili sorumluluk sahibi olan Izmir Büyüksehir Belediyesinin de kusurlu oldugunu aktardi. Gezici, "Az ileride bir üst geçit var. Zaten vatandaslar da olayin hemen ardindan bununla ilgili bir video çekimi yapmislar. Oradaki üst geçidin ne asansörü ne de yürüyen merdiveni çalismiyor. Hatta sadece olay günü degil, hiç çalismadigini ögrendik. Sorumlulugu da Izmir Büyüksehir Belediyesine ait. Zaten orasinin çalismamasi durumunda annemin o üst geçitten geçmesi mümkün degildi. Her iki bacaginda protez olan, ameliyat olmus yasli bir kadin... O üst geçit çalismadigi için vatandaslar da karsidan karsiya caddeden geçmek zorunda kaliyor. Idarenin kusuruyla ilgili de biz Büyüksehir Belediyesine bununla ilgili bir dilekçe sunacagiz. Orada sürekli kazalar oluyor, daha sonra da bir genç kardesimiz yaralamali bir kazaya karismis. Oradaki kavsagin kapanmasina iliskin bir dilekçe sunacagiz ve üst geçidin de saglikli çalismasina yönelik bir müracaatimiz olacak. Bizlerin cani yandi baska ailelerin cani yanmasin" diye konustu.

Kaynak: İHA