Istanbul Merkezli 6 Ilde PKK Operasyonu Açiklamasi 32 Gözalti

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Istanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, örgütün dag kadrosuna eleman topladiklari, silahli ve korsan gösteriye katildiklari tespit edilen 32 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik genis çapli çalisma gerçeklestirdi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çerçevesinde harekete geçen emniyet ekipleri, örgütün gençlik yapilanmasi Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösterdikleri, PKK/KCK’nin dag kadrosuna eleman topladiklari ve aktardiklari tespit edilen 39 süpheli saptandi. Silahli, molotoflu ve korsan gösteri yürüyüslerine katildiklari belirlenen örgüt üyelerinin yakalanmasi için bu sabah Istanbul merkezli 6 ilde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Özel harekat timlerinin de katildigi 38 adrese yapilan baskinlarda 32 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Operasyonda yakalanan süpheliler arasinda Halklarin Demokratik Kongresi (HDK), Halklarin Demokratik Partisi (HDP), Yesiller ve Sol Gelecek Partisi (Yesil Sol Parti) Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de aralarinda bulundugu öne sürüldü. Bu kisilerin kaldiklari adreslerde yapilan aramalarda ise 1 kurusiki tabanca, çok sayida dijital materyal ve örgütsel içerikli yasakli yayinlar ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine götürüldü.

Zanlilar hakkinda baslatilan islemlerin devam ettigi aktarilirken, firari durumda olan 7 süphelinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA