Igdir'da Çagri Merkezinin Açilisi, Bakanlarin Canli Baglantisiyla Yapildi

Igdir’da, bakanlarin canli yayin baglantisiyla katildigi törenle çagri merkezinin açilisi gerçeklestirildi.

Igdir'da Çagri Merkezinin Açilisi, Bakanlarin Canli Baglantisiyla Yapildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanliginin ortaklasa baslattigi Çalisan ve Üreten Gençler Programi’nin lansmani çesitli illerde kurulan tesislerin açilisi ile Izmir’de yapildi. Igdir’in da içinde bulundugu Mus ve Sanliurfa’ya bakanlar uzaktan baglanarak Çalisan ve Üreten Gençler Programi ile kurulan ve gençlere is kapisi olan tesislerin açilislarini gerçeklestirdi.

Bu çerçevede Igdir’da da yapilan ve ilk etapta 451 kisiye istihdam saglayan çagri merkezinin de açilisi yapildi. Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, yaptigi açiklamada, “Su an itibari ile 451 istihdamimiz var. Bunu iki vardiya seklinde bir ay içinde bin kisiye çikartacagiz. 2 bin metrekare içinde modern bir çagri merkezi ortaya çikti” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "Igdir’a daha güzel hizmetler kazandirmak temellisi ile kurdeleyi kesebilirsiniz" dedi.

Daha sonra kurdele kesimi yapildi. Igdir’daki kurdele kesimi sonrasi diger illerde kurulan tesislerin açilisi için kurdele kesimi merasimi devam etti.

“Çalisan ve Üreten Gençler Programi Lanslami ve Tesis Açilislari” programina Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim’in yani sira çagri merkezi yöneticileri ve çalisanlar katildi.

Kaynak: İHA