Hüseyin Koç'un Öldürülmesine Iliskin Yargilama Süreci Devam Ediyor

Eskisehir’de bir parkta Hüseyin Koç’un biçaklanarak hayatini kaybetmesiyle ilgili devam eden yargilama sürecinde kendini savunan tutuklu sanik Birdal E., “Maktulü öldürmek gibi bir amacimiz olsaydi yanimizda silah olurdu” dedi.

Hüseyin Koç'un Öldürülmesine Iliskin Yargilama Süreci Devam Ediyor
Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmanin 2’nci celsesine, maktul Hüseyin Koç’un kizi Cansu Koç, tutuklu saniklar Adnan E. ile Birdal E., tutuksuz yargilanan saniklar Hüseyin C., Serdar E., Alaettin T., Ali E., Bircan E. ve taraf avukatlari katildi.



“Babamin vücudunda 13 biçak darbesi vardir”

Durusmada söz alan maktul Hüseyin Koç’un kizi Cansu Koç, sikayetçi oldugunu belirterek, “Bu olay planli bir sekilde gerçeklesmistir. Sanik Birdal’in ifadeleri çeliskilidir. Babamin vücudunda 13 biçak darbesi vardir. Bunlarin 4 tanesi öldürücü niteliktedir. Öldürme amaçli hareket edildigi açiktir.” dedi.



“Kendi canimizi savunmaktan baska bir sey yapmadik”

Söz alan tutuklu sanik Adnan E., maktulün kendilerine karsi gerçeklestirdigi saldiriya karsi kendilerini savunduklarini belirterek, “Keske böyle bir olay olmasaydi, üzgünüm. Olay günü kendi canimizi savunmaktan baska bir sey yapmadik. Kendimi ve amcamin oglunu korumaya çalismistim. Saldirdigi anda abimin sirti dönüktü. Bu olay tasarlanmis bir olay degildir. Eger tasarlanmis bir cinayet olsaydi biz de yanimizda silah veya biçak götürürdük” ifadelerini kullandi.

“Maktulü öldürmek gibi bir amacimiz olsaydi yanimizda silah olurdu”

Kizinin gittigi Kur’an-i Kerim kursundan dönmemesinden dolayi parkta gittiklerini ve bir anda maktul Hüseyin Koç’un saldirisina ugradiklarini belirten Birdal E., “Kur’an kursuyla olayin meydana geldigi parkin arasinda kisa mesafe vardir. Bu sebeple kizimin parkta oldugu düsüncesiyle gittim o parka. Maktule saldirmak, öldürmek gibi bir amacimiz yoktu. Eger maktulü öldürmek gibi bir amacimiz olsaydi yanimizda silah olurdu. Olayin bu noktalara gelmesinden dolayi üzgünüm” dedi.

Mahkeme heyeti, taniklarin dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve diger delillerin incelenmesi için durusmayi 15 Haziran tarihine erteledi.

Olay

15 Haziran 2022’de Sirintepe Mahallesi’ndeki bir parkta meydana gelen olayda, maktul Hüseyin Koç ile Birdal E. ve Adnan E. arasinda kavga çikti. Kavga sonucu biçakla agir yaralanan Hüseyin Koç, hayatini kaybetti. Olayin ardindan polis ekiplerince baslatilan sorusturmada yakalanan 7 süpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA