'HDP Ile Kol Kola' Diyerek SP'den Istifa Eden Baskan Özgan Açiklamasi 'Millet Ittifaki Meclis Üyeleri Gerçekleri Görmeli'

“HDP ile kol kola” diyerek Saadet Partisi’nden istifa edip AK Parti’ye geçen Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, PKK’nin ve HDP’in söylemlerinin orta oldugunu kaydederek Millet Ittifaki meclis üyelerinin gerçekleri görmesini istedi. Özgan, "HDP ne? Kandil’den habersiz bir sey yapabilir mi? Bu memlekette 40 senedir 40 bin sehit verdik." dedi.

'HDP Ile Kol Kola' Diyerek SP'den Istifa Eden Baskan Özgan Açiklamasi 'Millet Ittifaki Meclis Üyeleri Gerçekleri Görmeli'


Kozan Belediyesi’nin bugün gerçeklestirilen meclis toplantisinda IYI Partili meclis üyesi Hasan Sabri Erdem, Baskan Özgan’in Millet Ittifaki’nin terör örgütleriyle kol kola olduguna dair sözlerini hatirlatarak, kendisini özür dilemeye çagirmasi tartismalara neden oldu. Özgan, HDP’nin Millet Ittifaki’na olan destek açiklamasini ve CHP’li Sezgin Tanrikulu’nun SIHA açiklamalarini meclis gündemine getirerek IYI Parti ve CHP’nin Genel Merkezlerinin durusunun milliyetçi olan herkesi rahatsiz etmesi gerektigini söyledi.



IYI Partili meclis üyesi Erdem, 3 Mayis Türkçülük Günü ile ilgili olarak bir konusma gerçeklestirdi ve konusmasinin ardindan Özgan’in Saadet Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye geçisi ile ilgili söylemlerinden dolayi rahatsiz oldugunu belirterek, Özgan’in Millet Ittifaki’nin terör örgütleriyle kol kola olduguna dair sözlerini hatirlatarak özür dilemesini istedi. Baskan Kazim Özgan, Millet Ittifaki’ndaki partilerin PKK uzantisi HDP ile yol yürüdükleri için istifa ettigini söyleyerek "Ben sunu söyledim, HDP’nin oldugu yerde asla ben olmam. Ben bu söylemi yukardakilere söyledim, sizlere söyledim. Milliyetçiyim diyorsunuz, ben bunu basindan beri diyorum HDP’nin oldugunu yerde ben olmam. Baskan yardimcilarinin hepsine söyledim. HDP ne? Kandil’den habersiz bir sey yapabilir mi? Bu memlekette 40 senedir 40 bin sehit verdik. Ve ekonominin belki de bir milyar dolardan fazla parasini onlar yok etti" dedi.



Özgan, HDP’nin terör örgütü PKK ile baglantili oldugunu vurgulayarak, "Karabag Savasi’ndaki basari ortada. Bu ülke bir helikopter üretebildi mi? Geçmiste ben burada da konustum. SIHA’lardan bahsetmistim. Hatirlar misiniz? Özellikle Suriye’deki PYD terör örgütünün devlet kurma girisimlerini Türkiye’nin yigit milli kuvvetleri ne yapti? Önledi. Sezgin Tanrikulu’nun söylediklerini inkar edeceksiniz? Suriye’de SIHA kimi vuruyordu. Teskerelere ’hayir’ denmedi mi? Bir genel baskan da ’Ben SIHA’lari toplayacagim’ diyor. Milliyetçiyim diyorsunuz. Bunu bilmiyor musunuz? Benim lafim oradakilere” dedi.

Özgan’in açiklamasi üzerine mecliste tansiyon yükseldi.

Baskan Özgan, PKK’nin ve HDP’in söylemlerinin orta oldugunu kaydederek Millet Ittifaki meclis üyelerinin gerçekleri görmesini istedi.
Kaynak: İHA