Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Cudi'de, Kandil'de, Gabar'da Teröristleri Gömdükçe Içeride Birileri Rahatsiz Oluyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cudi’de, Gabar’da teröristleri gömdükçe içeride birilerinin de rahatsiz oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Cudi'de, Kandil'de, Gabar'da Teröristleri Gömdükçe Içeride Birileri Rahatsiz Oluyor'


Antalya’daki programinin ardindan Konya’ya gelen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kiliçarslan Kent Meydani’nda düzenlenen Karapinar Günes Santrali, Bozkir Baraji ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis törenine katildi.



“Bay bay Kemal yanindakilerle beraber emri bunlar nereden aliyor? Kandil’deki teröristlerden aliyor”

Toplu açilis töreninde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Konya ile yola çiktiklarini, Konya ile bugünlere geldiklerini belirterek, “Konya, vefanin sehri, dayanismanin sehri, milli iradenin sehri. 140 bin kisi var su anda Konya’da. Bu ne asktir yarabbi, demek ki, ask ile kosan, asik olursan karsiligini da bulursun. Pankartlar yazilmis. Bir genç enteresan bir pankart açmis, Ne diyor, ‘Emri dagdan alan ile degil Hak’tan alanla yol yürünür.’ Bay bay Kemal yanindakilerle beraber emri bunlar nereden aliyor? Kandil’deki teröristlerden aliyor” dedi.



“Konya, gönül belediyeciliginin ne demek oldugunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi”

6 Subat’ta asrin en büyük tabii afetlerinden birini yasadigimizi hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, “Deprem haberini alir almaz devletimizin tüm birimleriyle birlikte belediyelerimizi de harekete geçirdik. Büyüksehir ve ilçe belediyelerimizin ekiplerini süratle illerimize sevk ettik. Hatay’i Konya’ya zimmetledik. Konyali hemsehrilerimiz gurur verici çalismalara imza attilar. Her ihtiyaçta depremzedelerin yaninda oldunuz. Muhalefetin tüm belediyenin yaptiklarini bir kefeye koyun, Konya’nin yaptiklarini da diger kefeye koy. Hepsinde de Konya agir basacaktir. Konya Büyüksehir Belediye Baskanimiz yatti kalkti orayi takip etti. Konya, gönül belediyeciliginin ne oldugunu gösterdi. Sov ve reklam yerine yaralari sarma pesinde kosan tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Konya halkina da sefkatle afetzedelere sahip çiktiklari için milletim adina tesekkür ediyorum. Deprem bölgesini en kisa sürede ayaga kaldiracagiz” seklinde konustu.



“Cudi’de, Kandil’de, Gabar’da teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsiz oluyor”

Bir taraftan afetin izlerini silmek, diger taraftan da milleti hayallerine kavusturacak vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydeden Erdogan, “Yerli gazimizin sevincini milletimizle paylasmak için ilk ay isinma dahil dogalgaz faturalarini ücretsiz yaptik mi? 1 yil boyunca mutfak ve isinma masraflarini faturalardan düsüyoruz. Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaskani kararnamesini ve kararini resmi gazetede yayinladik. Bay bay Kemal dün Zonguldak’a gitti. Madenci kardeslerimize yalan üstüne yalan söylüyor. Zonguldak’ta Kilyos var, Sakarya dogalgazini biz orada çikardik bay bay Kemal. Hani çikmayacakti? Iste çikti. Dogalgazi yakip vatandaslarin evine göndermeye basladik. Biz söz verirsek yapariz. Söz verdik ve yaptik. Donanmamizin amiral TCG Anadolu’yu yine geçtigimiz naftalarda deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Yerli elektrikli aracimiz Togg’un teslimatina basladik. Dün, milli muharip uçagimizi hangardan çikardik ve pist basi yaptirdik. Iste bunlar birilerini ciddi anlamda ürkütüyor. Korkanlar da var ama en çok da Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, oradaki teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsiz oluyor. Ne diyor birisi Kandil’de, ‘AK Parti bizi magaralarda vurdu.’ Ne yapacaktik? Iyi yapiyorsunuz mu diyecektik. Sen benim Mehmet’imi sehit edeceksin de biz sana güle güle mi diyecegiz. Mehmet’imizin intikamini sonuna kadar almaya devam edecegiz. Bay bay Kemal kapali kapilar arkasinda varsin sizinle görüsmeler yapsin. Yaninda da Davutoglu’su, Bebecan’i var, bir de Meral Hanimi var. Masayi bir birakir gider, tekrar gelir, tekrar gider. Artik biktik sizden. Masanin altinda olanlar var. Simdi 2 tane de belediye baskani aldilar, yola devam ediyorlar. Ama onlar Kandil’dekilerle beraber yürürken bizde Cumhur ittifaki ile birlikte yürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA