Bakan Kurum Açiklamasi '1 Milyon 800 Bin Kardesimizin Yeni Yuvasi Için Adim Attigini Görüyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, ’Dönüsümde Yarisi Bizden’ kampanyasina iliskin "Istanbul’umuzda 448 bin bagimsiz bölüm için simdiden yapilan toplam basvuru sayisi bina bazinda 83 bine ulasti. Her bagimsiz bölümde 4 vatandasimizin oturdugunu hesap edersek, 1 milyon 800 bin kardesimizin yeni yuvasi için adim attigini görüyoruz." dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '1 Milyon 800 Bin Kardesimizin Yeni Yuvasi Için Adim Attigini Görüyoruz'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Sile’de bir dizi program gerçeklestirdi. Bakan Kurum, Sile ‘Atik Getirme Merkezi Ziyareti’nde ögrencilerle bir araya geldi ve stantlari gezerek etkinliklere katildi.

Kurum ardindan ‘Çamlik Fide Dagitim Programi’nda bulundu. Bakan Kurum, ‘Sile Agva Yolu ve Toplu Açilis Töreni’nde vatandaslara seslendi. Bakan Kurum’a, Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli eslik etti. ‘Sile Agva Yolu ve Toplu Açilis Töreni’ne Besiktas Jimnastik Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi ve çok sayida vatandas katildi.

Törenin ardindan Bakan Kurum, Sile esnafini da ziyaret etti.

"750 bin lirasini biz, 750 bin lirasini vatandasimiz 10 yil vade ile ödeyecekler’’

Sile-Agva Yolu ve Toplu Açilis Töreni’nde konuya iliskin konusan Bakan Kurum, "Sizleri, sizlerin sahsinda Sile’mizin 62 mahallesini, bütün Istanbullu hemserilerimi saygiyla, sevgiyle, muhabbetle selamliyorum. Sile bugün Marmara Denizi kadar engin, Karadeniz kadar heybetli, Istanbul kadar görkemli, masallah sizlere. Sile bugün 14 Mayis’i müjdeliyor. Bugün buraya atik getirme merkezinden konutlarimizin anahtar teslimine, cadde güzellestirmeden gençlik ve kültür merkezine kadar pek çok projenin açilisi için geldik. Sile’ye geldik muhabbet bulduk, Sile’ye geldik kardeslik bulduk, Sile’ye geldik dostluk bulduk. Ben her birinize çok tesekkür ediyorum. Hos geldiniz, seref verdiniz, safalar getirdiniz. Burasi Istanbul. Medeniyetimizin baskenti, ayni zamanda Istanbul büyük ve güçlü Türkiye yürüyüsümüzün basladigi yerdir. Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde davamizin sehrine 21 yilda nice dev eserler kazandirdik. Bu kadim sehri, eserlerle, projelerle, hizmetlerle donattik. Herkesin Istanbul’u için, Eserlerin Istanbul’u için, hepimizin Istanbul’u için gece gündüz demeden çalisiyor, gayret gösteriyoruz. Ne diyor Neset Ertas, ’Askina kosan yorulmaz.’ Sayin Cumhurbaskanimizin izinde tüm ekibimizle, tüm kadrolarimizla kosuyoruz. Tabi bu projemizin selameti için, Cumhurbaskanimiz bir de müjde vererek ’Dönüsümde Yarisi Bizden’ dediler, ’Yarisi Devletten’ dediler. Su anda basvuru sayisi kaça ulasti biliyor musunuz? Vatandasimizin rizasi, talebi çerçevesinde yerinde hizli gönüllü anlayisiyla insaatlarimizi yapacagiz. 750 bin lirasini biz, 750 bin lirasini vatandasimiz 10 yil vade ile ödeyecekler. Bugün itibariyle Istanbul’umuzda 448 bin bagimsiz bölüm için simdiden yapilan toplam basvuru sayisi bina bazinda 83 bine ulasti. Her bagimsiz bölümde 4 vatandasimizin oturdugunu hesap edersek, 1 milyon 800 bin kardesimizin yeni yuvasi için adim attigini görüyoruz. Simdiden bu basvuru sayisi bile, milletin devletine güvenidir, milletin devletine inancidir, milletin devletiyle yol yürümesidir. Insallah hep birlikte, sizlerle beraber 1 ay içinde 29 Mayis’a kadar basvurular devam ediyor. 1.5 milyon konutluk basvuru alacak, 5 yil içinde ise 1.5 milyon konutu bitirecegiz. Bunu sizlerle birlikte yapacagiz, Sile’nin evlatlariyla yapacagiz, Istanbullu hemserilerimle yapacagiz’’ diye konustu.



"2 ay sonra Sile Bezi Atölyemizi açiyoruz, hayirli olsun’’

Sözlerine müjdelerle devam eden Kurum, “Bir; bugün Sile’nin çok bekledigi, ihtiyaci olan birinci sinif atik getirme merkezimizi hizmete aliyoruz. Belediyemizle birlikte, destegiyle yapilan bu proje Sile’nin daha temiz ve daha saglikli olmasina katki saglayacak daha temiz, daha yesil bir Sile’ye yardimci olacak insallah. Iki; Ahmetli 3. Etapta insaati süren konutlarimiz vardi. 112 konutumuz alt ve üstyapisiyla, çevre düzenlemesiyle, sosyal donatisiyla hazir. Haziran ayi içerisinde yeni yuvalarimiz hayirli ugurlu olsun. Üç; Sile-Agva otoyolunu açiyoruz, Sile’mize hayirli olsun. Sile, Agva, Kandira’yi birbirine baglayacak. Toplam yatirim degeri 8 milyar lira olan projemiz daha da gelisecek. Ilbank destegiyle Yakuplu Caddesi’ndeki prestij yolunu düzenledik. Buradan gelenler, Sile’nin ne kadar güzel bir ilçe olduguna bir kere daha sahitlik edecek. Dört; Gençlerimiz bizden bir merkez istemislerdi. Kütüphaneleri, konferans salonlari olan Agva Gençlik ve Kültür Merkezimizi bugün hizmete aliyoruz. Projelerimiz bu kadar mi? Elbette degil. Ayazma Kumbaba Millet Bahçemizin ilk etabini bugün açiyoruz. Sile Bezi Atölye çalismalarimiz devam ediyor. Bittiginde hem ilçemizin yesil miktari artacak hem de atölyeyle Sile’nin ekonomisine deger katacagiz. 2 ay sonra Sile Bezi Atölyemizi açiyoruz, hayirli olsun. TOKI’miz eliyle 56 konutluk bir Örnekköy projesi hazirliyoruz. Insallah en kisa sürede çalismalara baslayacagiz. Yaka köyümüzde basliyoruz sonra da etap etap ilerleyecegiz. Simdiden hayirli olsun diyorum. Yine hükümet konagimizin insasi devam ediyor. Insallah bu yil içerisinde tamamlayacagiz. Bucakli Mahallemizdeki 129 konut ve 1 cami insaatimizda da önemli bir ilerleme kaydedildi. Insallah yil bitmeden sizlere teslim edecegiz. Son olarak bir müjdeyi paylasmak istiyorum. Projelendirme çalismalarimiz basladi.

Insallah Sile’mize, sizlere bir millet bahçesi daha kazandiracagiz, mesire alani kazandiriyoruz. Açilisini yaptigimiz projelerimiz ve müjdelerimiz; sizler için, Sile’miz için, Istanbul’umuz için hayirli, ugurlu olsun’’ diye konustu.



‘Sile Agva Yolu ve Toplu Açilis Töreni’nde konusan Sile Büyüksehir Belediye Baskani Ilhan Ocakli, "Bu imalat sadece kendi basina 4,5 milyar liraya mal oldu. Uzun zamandan beri beklenen bu projemizin açilisini gerçeklestirecegiz. Ilçemizde birbirinden kiymetli ve güzel eserleri birlikte taçlandiracagiz. Bu eserlerin imalatinda ve desteginde bizleri hiçbir zaman yalniz birakmayan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA