Bakan Akar Ile Baskan Büyükkiliç, Isçi Ve Aileleriyle Konserde Bir Araya Geldi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile birlikte 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde Büyüksehir Belediyesi ve Hak-Is Konfederasyonu is birligi ile düzenlenen Esat Kabakli Konseri’ne katildi.

Bakan Akar Ile Baskan Büyükkiliç, Isçi Ve Aileleriyle Konserde Bir Araya Geldi


Baskan Büyükkiliç liderliginde kültür sanat etkinliklerine özel önem veren Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bu alanda çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede, Büyüksehir Belediyesi ve Hak-Is Konfederasyonu is birligi ile ‘Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Isçi ve Emekçilerle El Ele’ sloganiyla, Esat Kabakli Konseri düzenledi.

Talas Parasüt Indirme Alani’nda gerçeklesen konsere Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile birlikte katildi.

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’ne özel alin teri ile çalisan emekçiler ve aileleri ile konser etkinliginde bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayi Emine Timuçin, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ve Hak-Is Konfederasyonu Kayseri Il Baskani ve Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik ile birlikte konser öncesi alanda gezerek, isçiler ve aileleri ile selamlasip, sohbet etti.

“GÜN VATANINA, MILLETINE, DEVLETINE SAHIP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Vatandaslara ikramliklarda da bulunan Büyükkiliç, “Emek ve Dayanisma Günü, ayrica emegin bayraminda, HAK-Is’imizin sahsinda sendikalarimizin çok degerli baskanlarina ayri ayri tesekkür ediyorum. Onlar bizim, gururumuz, onurumuz, yüz akimizdir. Gün bir olma, beraber olma günü, gün dayanisma günü, gün ay yildizli Türk bayragi altinda bulusma günü, gün vatanina, milletine, devletine sahip çikma günüdür” dedi.



“TALAS’A ÖZEL MÜJDE VERIYORUZ”

Rayli Sistem 5. Asama Talas Mevlana-Cumhuriyet Meydani arasi Tramvay Hatti’nda test sürüslerinin basladigini duyuran Baskan Büyükkiliç, “Talas’a özel müjde veriyoruz. Yeni tramvay hattimizin deneme sürüsleri basladi.

Hayirli olsun. Su konustugumuz cümle, 6 yeni tramvayi ve hattiyla beraber 1,5 milyar TL’dir. Biz sizin için variz, biz birlikte anlam ifade ederiz. Biriz, beraberiz, hep beraber Kayseri, hep beraber Türkiye’yiz. Bu açidan birlikteligimizi taçlandirmaya, hizmetlerimizle bulusturmaya devam ediyoruz” diye konustu.

Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlik, Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinlikte siir okuyan Hatice ve Yasin Kiliç kardesler, duygu dolu anlar yasatti.

“BUGÜN EMEGE SAYGI GÜNÜ”

Daha sonra sahneye çikan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Bu iki piril piril Türk gencinin sahsinda tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Ay yildizli Türk bayragina, vatanina, milletine, devletine, inancina bagli böyle nesiller yetistiren anne, babalari tebrik ediyorum. Bugün emege saygi günü, bugün isçinin bayrami, hep beraber aileleri ile emekçi dostlarimizin bir araya geldigi bu anlamli günde hepinize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Büyükkiliç, sürdürdügü konusmasina sunlari ekledi:

“Ülkemizin, sehrimizin gururu olan Hulusi Akar pasamiz, bakanimiz, Sayin Cumhurbaskanimiz’in tesrif ettigi yerli ve milli uçagimiz, Kaan adi konulan gururumuz olan teslim töreninden ayaginin tozuyla buraya geliyor. Iyi ki varsin Hulusi pasam, iyi ki varsiniz Kayserimizin güzel insanlari, iyi ki varsin Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan. Hepinizi sevgiyle, saygiyla selamliyorum. Allah’a sükürler olsun Kur’an’iyla, Istiklal Marsiyla, milli duygularimiza hitap eden siirleriyle kutlanan bir bahar bayrami tadinda, emege saygi, iste bizim farkimiz, bizim anlayisimiz diyor, sag olun, var olun, Allah’a emanet olun.”

Daha sonra sahne alan ve sarki ve türkülerinde vatan sevdasini aktaran Sanatçi Esat Kabakli, ‘vatanina göz dikeni ez oglum’ isimli sarkiyi seslendirip, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’i sahneye davet etti.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar önemli ve anlamli günde Kayserililerle beraber olmanin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, “1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü, bu anlamli gün hepinize kutlu olsun. Isçilerimizin emegi, alin teri çok önemli, çok degerli, çok anlamli, hiçbir isçinin hakkini yedirmedik yedirmeyecegiz. Bugünlere kadar birçok problemi çözerek geldik. Isçimizin emeginin karsiliginin alinmasi bizim için önemli” dedi.



“KAYSERILI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Bakan Akar Türkiye’nin güvenligi için sinir içi ve ötesinde yürütülen çalismalar hakkinda ve savunma sanayi alaninda elde edilen basarilar hakkinda bilgiler aktardi.

Vatandaslarin ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ tezahüratlarina Akar, ‘Ben de Kayseri ile gurur duyuyorum, bu milletin mensubu olmaktan ve Kayserili olmaktan dolayi büyük bir mutluluk, büyük bir gurur duyuyorum’ sözleri ile karsilik verdi.

Konusmalarin ardindan HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi Yunus Degirmenci ve Kayseri Il Baskani Serhat Çelik tarafindan Bakan Akar ve Baskan Büyükkiliç’a çiçek ve hediye takdimi yapildi.

Bakan Akar ve Baskan Büyükkiliç, konser alanina gelen isçi ve ailelerine kirmizi gül dagitti.

Sanatçi Esat Kabakli söyledigi parçalarla Kayserililere unutulmaz bir aksam yasatirken, yogun katilimin gerçeklestigi konserde vatandaslar sik sik Sanatçi Kabakli’ya eslik etti.
Kaynak: İHA