ASO, Geliri Depremzedelere Bagislanacak Karma Sergiye Ev Sahipligi Yapiyor

Ankara Sanayi Odasi (ASO), kagit rölyef egitmeni Gonca Tosun’un, Gölcük depremini yasadigi için depremzedelere yardim etme isteginden dogan ve geliri depremzedelere bagislanacak Karma Sergisi’ne ev sahipligi yapiyor.

ASO, Geliri Depremzedelere Bagislanacak Karma Sergiye Ev Sahipligi Yapiyor
Ankara Sanayi Odasi Kültür Merkezi’nde Gonca Tosun Rölyef Atölyesi sanatçilarinin eserlerinden olusan Karma Sergisi’nin açilisi, Ankara Sanayi Odasi Baskani Seyit Ardiç’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Serginin açilisinda bir konusma yapan ASO Baskani Seyit Ardiç, sanatsal faaliyetlere ev sahipligi yapmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Gündemin yogunlugundan dolayi uzun süredir sergi açamadiklarini dile getiren Ardiç, “Sanatçilarimizla beraber ASO Kültür Merkezi’nde yeni bir sergi düzenledik. Sanat, kültür, bilim hayatimizi sekillendiren ve renklendiren önemli ögeler. Biz de bu anlamda farkindalik ve sosyal sorumluluk amaci ile sanatçilarimizi mekanimizda agirlamaya çalisiyoruz. Toplumun her bireyinin sanata ilgisini artirmaliyiz. Ortak degerler ve duygular bizi birbirimize daha çok yaklastiracak. Bu degerlere sahip çikmak için biz ASO olarak sanatin ve sanatçinin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kagit rölyef egitmeni Gonca Tosun, kendi sanat atölyesinin oldugunu belirterek, “Ben normalde ev hanimiydim. Kurslara gittim. Kurslardan sonra kendimi gelistirerek sanat hayatina basladim. Su anda kendi atölyemde ders veriyorum, sergiler açiyorum. Bu sergi, kendi ögrencilerimle açtigim karma bir sergi. Atölyemi kurduktan sonra açtigim ilk sergi. Rölyefle soguk porseleni birlestirdigim için rölyefe de farkli bir vizyon ekledim. Onu da ögrencilerimle birlikte tüm sanatseverlere sunduk” diye konustu.

Ev hanimligindan sergi açilisina kadar geçen sürenin 10 yil oldugunu bilgisini paylasan Tosun, “Esim benim tek destekçim oldu. O olmasa mümkün degildi benim bunlari yapmam. Destek verilmeyince olmuyor. O benim sirtimdaki dayanagim. Esime buradan minnetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Tosun, rölyef atölyesi açma sebebinin deprem oldugunu kaydederek, “Ben de depremzedeyim. Gölcük depreminde oglumu kaybettim. Ondan sonra yasadigim sorunlardan sonra kendimi arayislar sonucunda burada buldum. Sergi, serilme asamasindayken depremzedelere bagisladigimiz resimlerimiz alindi bile ilk asamada. O bana çok büyük mutluluk verdi. Serilirken olmasi çok mutluluk verdi. Kendim de bir depremzede olarak onlarin yasadigi her olayi, her aciyi bildigim için onlara destek olmak için bu yolu seçtim” degerlendirmesini yapti.

Sergi, 7 Mayis’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA