ABD Ve Türkiye'den Terör Örgütlerinin Finansmanina Karsi Ortak Yaptirim

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ABD ve Türkiye’nin terör örgütlerinin finansmanina karsi 2 kisiye ortak yaptirim uyguladigini duyurdu.



ABD ve Türkiye, terör örgütlerinin finansmanina karsi yaptirimlarina devam ediyor. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ABD ve Türkiye’nin Suriye’de faaliyet gösteren Heyet Tahrir el-Sam ve Tevhit ve Cihat Cemaati adli terörist gruplarin finansal faaliyetlerini kolaylastiran 2 kisiye yaptirim uyguladigi duyuruldu. Yaptirim kapsaminda söz konusu kisilerin mal varliklarinin donduruldugu ifade edilen açiklamada, “Bugünkü atamalar, 5 Ocak’ta DEAS’in finansal faaliyetlerini kolaylastiran agin kritik baglanti noktalarini bozan ortak ABD-Türkiye yaptirimlarini takip ediyor” denildi.

Açiklamada, “Bugünkü eylemimiz, bölgedeki terörün finansman aglarini bozmak için Türk ortaklarimizla isbirligi yapma taahhüdümüzün altini çiziyor. ABD, dünya çapindaki terörist gruplara fon akisini engellemek için harekete geçmeye devam edecek” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA