Muradiye Çocuk Ve Bebek Kütüphanesine Kavusuyor

Van’in Muradiye ilçesinde yapimina baslanilan çocuk ve bebek kütüphane insaati devam ediyor.

Muradiye Çocuk Ve Bebek Kütüphanesine Kavusuyor
Muradiye’de egitim ve kültür yatirimlari tüm hiziyla devam ediyor. Milli Egitim Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Van Valiligi ve Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yavuzselim Mahallesi’nde 250 metrekare alan üzerinde 2 katli binadan olusan bebek ve çocuk kütüphanesi insaati devam ediyor. Insaat alaninda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan, ilçede bir ilki olan bebek ve çocuk kütüphanesi insa ettiklerini söyledi.

Kaymakam Aydogan, “Su anda bu yatirimlarin oldugu alandayiz. Arkamizda insaat devam ediyor. Bu alanda çocuk ve bebek kütüphanesini insa ediyoruz. Çocuk ve bebek kütüphanesiyle ilçemizin bebekleri, çocuklari, gençleri daha fazla kitapla hasir nesir olarak okuma kültürünü çok daha küçük yasta kazanarak bu hizmetten faydalanmis olacaklar. Bölgemizde bir ilk olan bir yatirim bu. Biz de su an bir ilki gerçeklestirmis oluyoruz. Insallah bu yatirimla ilçemizin tüm çocuklari, bebekleri güzel bir sekilde istifade ederler. Tabii ki sadece kütüphane yatirimiyla kalmiyoruz” dedi.

Egitim alaninda da birçok yatirimin devam ettigini ifade eden Kaymakam Aydogan, “Bir okul güçlendirmesi yine bu alanda gerçeklestiriliyor. Dört tane de yeni okul yapimimiz yine su an basladi, devam ediyor. Dört mahallemizde yeni okullar yapiliyor. Ayrica yine bir lisemizi yik-yap projesi çerçevesinde tekrardan yikip yapacagiz. Bu yatirimlar tabii ki okullarimizin hem depreme dayanikli olmasi hem bölge insaninin daha güzel ortamlarda, daha rahat modern ortamlarda egitim görmesi için önemli yatirimlar. Insallah ilçemize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyoruz. Bu yatirimlara destekleri olan Milli Egitim Bakanligimiza, Kültür ve Turizm Bakanligimiza, Van Valimize, Van Büyüksehir Belediyemize destekleri için sükranlarimizi sunuyoruz. Insallah ilçemize hayirli ugurlu olur. Ilçemiz için hayirlar getirmesini de temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA