Fethiye Tarim, Hayvancilik, Seracilik, Gida Ihtisas Fuari Açildi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde bu yil 12’incisi açilan Fethiye Tarim, Hayvancilik, Seracilik, Gida Ihtisas Fuari ziyaretçilerini agirliyor.

Fethiye Tarim, Hayvancilik, Seracilik, Gida Ihtisas Fuari Açildi


Çamköy Kapali Pazar Yeri’nde organize edilen fuara, 55 firma katildi.

Mugla Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak açilista yaptigi konusmada, tarimsal üretimde son zamanlarda yasanan savas ve dogal felaketlerin üretim maliyetlerini yükselttigini söyledi.

Zaman zaman üreticilerin yoruldugu, üretimi birakma noktasinda geldigi anlarin yasandigini ifade eden Saylak, sunlari kaydetti: "Çiftçimize ’Sakin çizmelerinizi, eldivenleriniz çikarmayin. Siz yeter ki üretmeye devam edin. Biz sizin yaninizda olmaya devam edecegiz’ dedik. Sükürler olsun her seye ragmen elleri öpülesi kocaman yürekli çiftçilerimiz üretmeye devam ediyor. Bu sene bölgede yilin ilk 4 ayinda 60 bin ton domates ihracati yapildi. Rusya ile 350 bin ton olan domates ihracatimiz Nisan ayi sonu itibariyla 500 bin tona çikarildi" diyerek Mugla Büyüksehir Belediyesi ve diger belediyelerin bir araya gelerek Mugla ile Fethiye arasinda bir merkeze fuar alani yapilmasi talebinde bulundu.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Daire Baskani Buket Kallen ise Büyüksehir Belediyesi’nin yürüttügü projeleri anlatip kooperatiflerin gelismesini desteklerini ifade etti”.

Açilis törenine, Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, Seydikemer Belediye Baskani Bayram Önder Akdenizli, Fethiye ile Seydikemer ilçe ziraat odasi baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Fuar, 13 Mayis Cumartesi günü sona erecek.
Kaynak: İHA