Fatih Erbakan Açiklamasi '(Muharrem Ince Hakkinda) Bu Kararin Arkasinda Bir Kumpas Oldugu Ortada'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Muharrem Ince’nin seçimden çekilmesine iliskin "Bu kararin arkasinda bir kumpas oldugu ortada. Bu kumpas siyasetini karanlik birtakim odaklarin dizayn etmeye çalismasini tasvip edemeyiz, üzüntü duyuyoruz" dedi.

Fatih Erbakan Açiklamasi '(Muharrem Ince Hakkinda) Bu Kararin Arkasinda Bir Kumpas Oldugu Ortada'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, TRT Haber canli yayininda konustu.

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince’nin adayliktan çekilme kararini degerlendiren Erbakan, "Muharrem Ince’nin çekilmesiyle seçmenlerinin önemli bir kismi sandiga gitmeyecek" yorumu yapti.

"Türk siyaseti daha önce de bu tür kumpaslara maruz kalmisti"

Ince hakkindaki iddialara da deginen Erbakan, "Türk siyaseti daha önce de bu tür kumpaslara maruz kalmisti. Sayin Meral Aksener hanim masadan kalkarsan dosyalarini açiklariz diye tehdit edilmisti. Hakkinda usulsüzlükle ilgili bir dosya oldugu iddia edilmisti. Sayin Muharrem Ince diyor ki; bu kumpas kasetini en çok benim CHP’deki arkadaslarim yayinliyorlar. Sosyal medyada yayilmasi için ugrasiyorlar. Bunlar muhalefetteki partilerin içinde bulundugu durumun sikintili bir durum oldugunu gösteriyor" seklinde konustu.



"Muhalefetin çeteler, santaj ve kaset kumpaslari ile anilmasi kendileri için dezavantaj"

Muhalefetin "kaset" ve benzeri iddialarla gündeme gelmesini degerlendiren Erbakan, "Çeteler, gizli para iliskileri, siyasetin disaridan dizayn edilmeye çalisilmasi, santajlar, kaset kumpaslari.. Muhalefetin bunlarla anilmasi kendileri için bir dezavantaj" ifadelerini kullandi.

Ince’nin seçmenlerinin önemli bir kismi sandiga gitmez

Ince’nin adayliktan çekilmesinin sandiga nasil yansiyacagi tahmininde de bulunan Erbakan, sunlari söyledi:

“Muharrem Ince’nin çekilmesiyle seçmenlerin önemli bir kismi sandiga gitmeyecek. Gidenlerin hepsi de sayin Kiliçdaroglu’na oy verecek diye düsünmüyorum. Bir kisminin baska adaya bir kisminin da sayin Cumhurbaskanimiza oy verecegini tahmin ediyorum.”
Kaynak: İHA