Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Anlasilan O Ki FETÖ Yöntemleri Yine Is Basinda'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Muharrem Ince’nin adayliktan çekilmesiyle ilgili, “Artik ne yaptilarsa bir adayi geri çekilmeye mecbur biraktilar. Anlasilan o ki FETÖ yöntemleri yine is basinda” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Anlasilan O Ki FETÖ Yöntemleri Yine Is Basinda'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sincan ilçesinde düzenlenen mitinge katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, bugünkü mitinglerine Pursaklar’dan daha sonra ise Altindagli ve Mamak ile devam ettigini hatirlatti. Milletin her mücadelede kendilerini desteklerini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, “Simdi de Sincan’da sizlerle birlikteyiz. Masallah bugün Ankara bir baska güzel, bugün Ankarali bir baska heyecanli. Bugün baskentimiz bir baska coskulu. Önceki hafta sonu yaptigimiz büyük Ankara mitingine adeta kaldigimiz yerden devam ettik. Milli mücadele sehri. Cumhuriyetimizin baskenti, milli iradenin kalesi 15 Temmuz’un kahramani Ankara yine farkini gösterdi. Sincan Ovasi’nin kadir kiymet bilir vefakar evlatlari bugün bir kez daha bagrina basti. Yahu biz bu millete asik olmayalim da ne yapalim? Biz bu millete hizmetkar olmayalim da ne yapalim? Biz bu millet için canimizi disimize takmayalim da ne yapalim? Hamdolsun. Milletimiz girdigimiz her mücadelede bizi destekledi. Bizi yalniz birakmadi. Bizi 15 seçimde sandiktan hep birinci çikardi. Vesayetinden darbecisine, üzerimize kuralsizca yürüyenlerin karsisinda tipki burada oldugu gibi meydanlari doldurarak yanimizda yer aldi. Bay bay Kemal neyle geldi neyle geldi? Kasetle geldi. Simdi de Cumhurbaskani adaylarindan birini saf disi birakti. Nasil birakti? Herhalde o da söyle bilemediniz cumartesi günü ortaya çikar. Çünkü bunlarin bütün isi firildak. Bundan sonra bay bay Kemal’e firildakçida diyebilirsiniz ama asil dersi sandikta vereceksiniz. Ben bugün bir kez daha milletimizle birlikte, sizlerle birlikte, Sincan’la birlikte tarih yazmaya hazirlaniyoruz. Bu tarih Türkiye Yüzyili tarihidir. Bu tarih Türkiye’nin üzerinde yapilan senaryolarin bir kez daha yirtilip atilmasi tarihidir. Bu tarihi milletimizi ayristirarak aramiza nifak tohumlari, ekme oyunlarini bir kenara çikarma tarihidir. Bu tarih insanimiza kurulan sinsi tuzaklari bir kez daha bozma tarihidir. Son devletimiz Cumhuriyetimizin baskenti Ankara’ya yine tarih yazmak yakisir. Bunlar kimlerle beraber teröristlerle. Kandildeki teröristler bunlara tarih veriyor. Diger teröristler bunlara tarih veriyor. Bunlar omuz omuza yürüyorlar mi? Sorarlarsa. Iste bu terör örgütleriyle beraber olan bay bay Kemal ve avenesini pazar günü sandiklara gömüyor muyuz? Ankara’nin yükselen yildiz Sincan’a bu tarihin sanli bölümünü yazmak yakisir. Sincan’dan öyle bir ses verin ki yankisi Pazar gününe kadar duyulsun” diye konustu.



"Milletin gönlüne girmeden vesayetle darbeyi ülke yönetimine gelme aliskanligindan hiç vazgeçmediler"

Vatandaslarin 14 Mayis aksami balkon konusmasina hazir olmasi gerektigini belirten Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“14 Mayis demokrasi sölenimiz simdiden hayirli olsun. Balkon konusmasin hazir miyiz? Öyleyse çok çalisalim. Biz bu ülkedeki 85 milyonun tamamini seviyoruz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’iyla Gürcü’süyle, Abaza’siyla seviyoruz. ayrim yok. Geçtigimiz 21 yilda seksen bir vilayetimizin her karisina eser ve hizmetlerimizde bunun ispatini yaptik. Konut, altyapi, millet bahçesi yaptik. Sehirlerimizin çehresini degistirdik. Dogalgazi her eve getirdik. Kendi petrolümüzü çikardik. Insanlarimizi modern otomobillerle evinde ve is yerinde yüksek teknoloji ürünü araçlarla tanistirdik. Terör örgütlerini sinirlarimiz içerisinde bitirdik. Cudi’de bunlari gömdük mü? Gabar’da bunlari gömdük mü? Tendürek’te bunlari gömdük mü ? Terör örgütünü gömmeye devam edecegiz. Terör örgütüyle yürüyen bay bay Kemal’e pazar günü dersini vermek gerekiyor. Uluslararasi alanda ülkemizin itibarini yükselttik. Milletimizin öz güvenini arttirdik. Engellilerden yaslilara, toplumu, her kesimini destekledik. Sosyal yardim programlariyla ülkemizde sahipsiz birakmadik. Cumhuriyetimizin ilk aslini bitirip, yeni aslina adim atmaya hazirlanirken Türkiye yüzyil hayalini eger konusabiliyorsak iste bu sayededir. Biz asirlik demokrasi ve kalkinma eksiklerini gidermek için gece gündüz çalisirken birileri de hep tipki bugünkü koalisyon masasi gibi takoz siyaseti yapiyor. Tek parti fasizminin mirasi olan milletin gönlüne girmeden vesayetle darbeyi ülke yönetimine gelme aliskanligindan hiç vazgeçmediler. Rahmetli Menderes’i idama gönderirken bunlarin yürekleri sizlamadi. Ideolojik kavgalarla milleti birbirine düsürürken kalpleri ürpermedi. Rahmetli Özal’in ülkemize çag atlatma hayalini baltalarken zerre kadar pismanlik duymadilar. Bizim iktidarlarimiz döneminde de bu zihniyetin akil ve vicdan kabul etmeyecek ayak oyunlariyla karsilastik. Hamdolsun. Sagladigimiz güven ve istikrar iklimi sayesinde tüm bunlarin üstesinden gelerek ülkemizi hedeflerinden koparmadik. Iste Ankara Büyüksehir Belediyesi. Ne yapti Allah askina geldiginden bu yana? Dört yil içinde ne yapti? Bakiniz, biz geldigimizde Ankara’da söyle büyükçe bir havalimani yoktu. Mevcut havalimanini biz yaptik. Havalimanindan sehre yolu o zamanki Büyüksehir Belediye Baskani olarak Melih Bey yapti. Bu yol ve havalimani bizim eserimiz çünkü biz eserlerimizle konustuk. Ziya Pasa ne diyor? Esek ölür kalir semeri. Insan ölür kalir eseri.”

"Bunlarin vizyonu burunlarin ucunu yetmeyecek kadar sigdir"

Muhalefetin LGBT’yi savundugunu söyleyen Cumhurbaskani Erdogan sunlari kaydetti:

“Bunlar ne dedi otobüs ücretlerini bedava yapacagiz. Yaptilar mi? Traktör verecegiz dediler çiftçilere aldiniz mi? Istanbul, Ankara, Izmir bunu söyledi.

Bunlarin hiçbiri geldi mi? Bunlarin basindaki yalanci. Hepsi birbirine bakiyor. Benim milletim insallah bunlari yutmayacak ve pazar günüde geregini yapacak. Biz sehir hastanelerini yaptik. Sincan’a devlet hastanesini de yaptik mi ? Insanimizin sagligi bizim için çok çok önemli. Biz yola çikarken ne dedik önce egitim, saglik, adalet, emniyet, ulasim, enerji, tarim, dis politika bütün bunlar Türkiye olarak adim attik mi? Attik. Iste yani basinizdan yüksek hizli tren geçiyor mu, bunlar var miydi? Biz yapariz. Biz söz verdigimiz zaman unutanlardan degiliz. Ankara-Yozgat- Sivas bunu da yaptik mi yaptik. Siz meydanlarda atip tutanlara bakmayin ne kadar desteksizde olsa onlara bu kadarda hayal etme ve söze dökme cesaretini veren ülkemizi demokraside kalkinmada getirdigimiz seviyedir. Yoksa bunlarin vizyonu burunlarin ucunu yetmeyecek kadar sigdir. Gerçi önlerine nasil bir ufuk serersek serelim yine de eski Türkiye özlemlerinden vazgeçmiyorlar. 2007- 2011 seçimlerinde nasil bir ufuk serersek serelim eski Türkiye özlemlerinden vazgeçmiyorlar. Bunlar 2007- 2011 seçimlerine vesayetle girdiler. Bunlar 2014 ve 2015 seçimlerine FETÖ ile kol kola girdiler. Bunlar 2018 seçimlerine eski Türkiye’nin tüm hastaliklarini savunarak gittiler. Bunlar simdide karsimiza PKK’si, FETÖ’sü, tefecisi yetmemis olacak ki yanlarina LGBT’yide alarak çiktilar. Bu CHP, HDP, IYI Parti LGBT’ci mi? Yanlarinda yavrucuklar var onlar da. Hayir, onlar da hallerinden memnun. AK Parti, MHP ve Cumhur ittifaki LGBT’yi semtine sokmaz. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inaniyoruz. Güçlü aile, güçlü milleti olusturur. Biz yola böyle çiktik. Seçimden sonra ve yapacagimiz degisiklerle bir defa güçlü aileyi milletimizin olusumunda en önemli taban olmak üzere bunu kanunlastirarak yapabilirsek Anayasa degisikliyle bunu halledecegiz.”

“Artik ne yaptilarsa bir adayi geri çekilmeye mecbur biraktilar”

“Simdi bize öyle hirsla saldiriyorlar ki hadi bize saldirilarini anladik. Daha düne kadar kendileriyle birlikte olduklarina acimiyorlar. Karanlik pazarliklar girla gidiyor” ifadelerini kullanan Erdogan, “Dün kasetle genel baskanlik koltuguna getirilenler bugünde ayni yöntemle cumhurbaskanligina atanmaya çalisiyor. Artik ne yaptilarsa bir adayi geri çekilmeye mecbur biraktilar. Anlasilan o ki FETÖ yöntemleri yine is basinda. Ülkemizde siyasetin seviyesine bu kadar düsürülmesine gönlüm razi degil. Bay bay kemal sen kasetle geldin bunu biliyoruz. Ama benim milletim kasetle bir yere getirmeyecek” dedi.

CHP içerisindeki Mustafa Kemal’e inananlarin, pazar günü hesabini soracaklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “Iste karsimizdaki tablo bu. Milletimizin bu zata ülkesini teslim etmeyecegine yürekten inaniyorum. Ankara’ya yakisanin ne oldugunu en iyi sizler biliyorsunuz. Ankara’ya, cumhuriyetimizin kazanimlarina sahip çikmak yakisir mi? Ankara’ya 21 yilda kurdugumuz altyapinin üzerinde Türkiye yüzyilini insa etmek yakisir mi? Ankara’ya yarim kalan isleri tamamlamak için yola çikanlara yoldas olmak yakisir mi? Ankara’ya milletimizi hayallerine kavusturacak sahlanis döneminin öncülügünü yapmak yakisir mi? Ankara’ya Cumhur Ittifaki’yla birlikte olmak, cumhurbaskanliginda bu kardesinin yaninda yer almak yakisir mi? Iste bunun için. 14 Mayis’ta Sincan basta olmak üzere Tüm Ankara’dan, tüm Türkiye’den rekor bir destek bekliyoruz. Sincan, 28 haneli, küçük bir köyden bugün 600 bine yaklasan nüfusuyla Ankara’nin en büyük ilçelerinden biri haline dönüsmüs bir yer. Sanayisiyle, ticaretiyle, siyasi ve sosyal canliligiyla Türkiye’nin özeti diyebilecegimiz Sincan’i anlamadan bu ülkenin kodlari çözülemez. Burada Balkan göçmeni kardeslerimiz var. Burada Ankaramizin çevre köylerinden, ilçelerinden gelen kardeslerimiz var. Burada Anadolu’nun hemen her sehrinden gelmis kardeslerimiz var. Çevredeki organize sanayilerinin, sanayi sitelerinin, lojistik merkezlerinin, tarim bölgelerinin kalbi Sincan’da atar. Bunun için Sincan emegin kiymetini çok iyi bilir. Bunun için Sincan üretimin kiymetini çok iyi bilir. Bunun için Sincan çalismanin evine ekmek götürmenin ailesini ayakta tutmanin evladinin gelecegine güvenle bakmanin kiymetini iyi bilir” diye konustu.



“Ülkemize 21 yilda yaptiklarimiz ve bundan sonra yapacaklarimiz bize artik su imkani saglayacaktir”

“Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle büyütürken Sincan’da attigi adimlarla buna eslik ettik. Bugün ülkemiz altyapisini kurmus bir ülke olarak Türkiye yüz yilina dogru yürürken Sincanli kardeslerim hakli olarak bu sürecin kendisine ne getirecegini merak ediyor” ifadelerini kullanan Erdogan, “Türkiye Yüzyili için milat olacak mi? Bunun için hazir miyiz? Ülkemize 21 yilda yaptiklarimiz ve bundan sonra yapacaklarimiz bize artik su imkani saglayacaktir. Altyapi yatirimlarimizi tamamladigimiz için bundan sonra ülkemizin sahip olacagi zenginlikleri dogrudan milletimizin refahini yükseltmek için kullanacagiz. Mesela Karadeniz gazi ülkemiz bu kesifte yüzlerce milyar dolarlik bir kaynaga kavustu. Kendi dogal gazimizi kullanmaya baslamamizin sevincini hemen milletimizle paylasmaya basladik. Dogal gaz faturalari geldi mi? Altindaki notu okudunuz mu? Ilk ay konutlardaki tüm dogal gazi ücretsiz yaptik. Bir yil boyunca da sicak su kullanimi kadar miktari faturadan düsecegiz” dedi.



“Petrol meselesinde de ülkemizin disa bagimliligini önem ölçüde azaltacagiz”

Terör örgütlerinden temizlenen Gabar’da sadece tek bir sahada ülkenin yillik kullaniminin onda birini karsilayacak kaliteli petrol bulduklarini belirten Erdogan, “Simdi Simdi 40 yildir oralarda terörün niye bitmedigini bitirilmedigini daha iyi anliyoruz degil mi? Simdi Türkiye’nin sinir ötesi harekatlarina tahammülsüzlügün sebeplerini daha iyi anliyorsunuz degil mi? Bay bay Kemal ve ortaklarinin terör örgütlerine verdikleri sözlerin askerlerimizi sinir ötesinden çekme taahhütlerinin sebeplerini daha iyi anliyorsunuz degil mi? Insallah önümüzdeki yillarda petrol meselesinde de ülkemizin disa bagimliligini önem ölçüde azaltacagiz. Yillardir yatirim yaptigimiz bu ugurda nice saldiriyi, nice iftirayi gögüsledigimiz savunma sanayi projelerimizin her biri ülkemizin en iddiali ihracat kaynaklari haline dönüsmeye basladi.

Organize sanayi bölgelerimiz endüstri bölgelerimiz, lojistik bölgelerimiz haril haril çalisiyor. Devletimizin bu sekilde ortaya çikan kazancini milletimize aktarmak için gerekli adimlari atiyoruz. Dikkat ederseniz eskiden olsa ülkenin yillarca belini dogrultamayacagi nice sikintinin üstesinden kisa sürede geliyoruz. Darbe yasadik, terör saldirilari yasadik, ekonomik tuzaklar yasadik. Covid salgini yasadik. Rusya’yla savasinin yol açtigi küresel krizi yasadik. Deprem yasadik. Tüm bunlara ragmen hamd olsun dimdik ayaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA