Karaman'da 12 Milyon Elma Agaci Ayni Anda Çiçek Açti

Türkiye’nin elma deposu sehirlerinden birisi olan Karaman’da 12 milyon elma agacinin ayni anda çiçek açmasi bahçeleri beyaza bürüdü.

Karaman'da 12 Milyon Elma Agaci Ayni Anda Çiçek Açti
Karaman 12 milyon elma agaci ile Türkiye’nin elma deposu sehirlerinden birisi olarak ön plana çikiyor. Yilda ürettigi 500 bin ton elma ile de Türkiye’de ikinci sirada yer alan Karaman, 6 bin dekarlik alaniyla Avrupa’nin en büyük tek parçalik elma bahçesiyle de dikkat çekiyor. Karaman genelinde ise yaklasik 209 bin dekarlik alanda elma üretimi gerçeklestiriliyor. Istihdama da büyük katki saglayan elma hasat mevsiminde 13 bin kisi, bahçelere elma toplamaya gidiyor.

“Karaman, elmada lider olma yolunda hizla ilerliyor”

Çiçek açan elma bahçelerinde incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, elmanin baskenti Karaman’da bu yil güzel bir yil geçirdiklerini söyledi.

Mehmet Bayram, elma agaçlarinin çiçek açmasiyla birlikte bahçelerin beyaza büründügünü belirterek, “Karaman son yillarda elmacilikta üretim olarak ikinci sirada, agaç sayisi bakimindan da birinci siradadir. Bu da bizleri haliyle mutlu ediyor. Türkiye’de elmada lider olma yolunda hizla ilerliyoruz. Elmanin her farli döneminde güzel seyler yasiyoruz. Sehrimizde üretilen elmalar Türkiye’de sofralari süslüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA