IYI Partili Çiray, Adayliktan Feragat Etti

IYI Parti Izmir Milletvekili ve Genel Baskan Basdanismani Aytun Çiray, milletvekili adayligindan feragat ettigini duyurdu.

IYI Partili Çiray, Adayliktan Feragat Etti
Sosyal medya hesabindan bazi paylasimlar yapan IYI Parti Izmir Milletvekili ve Genel Baskan Basdanismani Aytun Çiray, dikkat çeken ifadeler kullandi. Çiray, "14 Mayis sonrasi Türkiye’ye farkli zeminde katkida bulunmak umuduyla IYI Parti milletvekili adayligimdan feragat ediyorum. Izmir’de Kiliçdaroglu’nun cumhurbaskani olmasi ve kriz sonrasi baraj altina düsen oylarimizi yükseltmek için çok çalisacagim. Yasasin Atatürk" yazdi.

"Temayül yoklamasi usulsüz"

Çiray daha sonra bazi paylasimlarda daha bulundu. Çiray, "Liste ortada yokken ikinci siraya itiraz ettigim yalandir. Feragatimin nedenini önümüzdeki günlerde açiklayacagim.", "Sözde temayül saglikli olsa, liyakat seçilse dünya çapinda saygin Merkez Bankasi Baskani Durmus Yilmaz ilk ikide olmaliydi. Ama açiklamamin konusu bu degil. Sabredin.", "Yanlis yorum yapilmamasi için sadece bilgi; yapilan ayipli temayül yoklamasinin usulsüz oldugunu gösteren ve genel baskana iletilen, isleme alinmayan tutanak. Yani kazandi görülen kazanmamis. Temayül tasfiye araci olmustur.", "Konumuz bu degil ancak ’Aytun Bey korktugu için temayüle girmedi’ yalanlarina karsi kaynagi açik anket. 27 bin kayitli üye arasindan örneklem metodu ile hilesiz hurdasiz sevenlerimin ezici çogunluktaki oldugunu gösteren sonuç: Aytun Çiray: yüzde 65,7, sonraki aday: yüzde 15,6" paylasimlari yapti.
Kaynak: İHA