Antalya'da Roman Vatandaslar Iftarda Bir Araya Geldi

Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya’da yasayan Romanlar için 8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle Antalya Valiligi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi. Vali Yazici, “Farkliliklarimizin bizim en büyük zenginligimiz oldugunun bilincindeyiz” dedi.

Antalya'da Roman Vatandaslar Iftarda Bir Araya Geldi
Antalya’da yasayan Romanlar için 8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle iftarda bir araya geldi. Dünya Romanlar Günü vesilesiyle roman vatandaslar ile bir arada olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duydugunu belirterek sözlerine baslayan Vali Yazici; “Dayanismanin, birlik ve beraberligin yogunlastigi bu güzel Ramazan aksaminda sizlerle bir arada olmak da çok güzel. 8 Nisan; Roman vatandaslarimizin sorunlarinin çözümüne hiz verilmesi, her türlü farkli zemininin ortadan kaldirilmasina yönelik yapilan çalismalarin degerlendirilmesi ve Roman Kültürünün korunarak yasatilmasi amaciyla Dünya Romanlar Günü olarak ilan edildi. Ben, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’müzü kutluyor, nesemizin ve muhabbetimizin ilelebet daim olmasini diliyorum” dedi.



“Birligimizden aldigimiz güçle yolumuza devam edecegiz”

Antalya’da tarih boyunca farkliliklarin huzur ve güven içinde yasadigini vurgulayan Vali Ersin Yazici, “Bugün sizlerle olmaktan, enerjinizi yüregimde hissetmekten, sizlerle ayni sofrayi paylasmaktan dolayi çok mutluyum. Diger görev yaptigim illerde oldugu gibi Antalya’da da Ramazan ayi boyunca toplumumuzun her kesimiyle bulusmaya, kucaklasmaya, sohbet edip dertlerini, sorunlarini dinlemeye gayret ediyorum. Antalya’miz; tarih boyunca farkliliklarin huzur ve güven içinde yasadigi, birlikte yasama kültürünün gelistigi örnek bir sehir olmustur. Yüzyillar boyunca bu topraklarda farkli etnik kökenlerle, farkli kültürlerle, farkli inançlarla bir arada baris ve kardeslik içinde yasadik. Bizler Yaratilani severiz Yaradan’dan ötürü. Farkliliklarimizin bizim en büyük zenginligimiz oldugunun bilincindeyiz. Bu yüzden her zaman ve her sartta kardesçe, dostça huzur ve güven içinde yasadigimiz cografyamizda bundan sonra da ayni sekilde yasayacagimiza yürekten inaniyorum. Birligimizden aldigimiz güçle yolumuza devam edecegiz” seklinde konustu.

Vali Yazici’nin konusmanin ardindan aksam ezaninin okunmasiyla birlikte oruçlar açildi. Yenilen iftar yemegi ve edilen dualarin ardindan program sona erdi.

Vali Ersin Yazici’nin ev sahipliginde düzenlenen programa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Cengiz Büyükgebiz, Vali Yardimcilari, Kaymakamlar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu, Il Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Yeni Nesil Romanlar Sosyal Yardimlasma Dayanisma ve Kültür Dernegi Baskani Fatma Sirin, mahalle muhtarlari ve çok sayida roman vatandas katildi.

Kaynak: İHA