Ak Parti Burdur Il Baskanligi'nda Konusan Bakan Kirisci; 'Sirri Sakik'in Ne Söylemek Istedigini Bize Izah Etsinler'

Tarim ve orman BakaniVahit Kirisci Ak Parti Burdur Il Baskanligi’nda partililer ile yaptigi toplantida 21 yillik süreçte yaptiklari çalismalarla Türkiye’nin artik dünyada söz sahibi oldugunu belirtti ve altili masaya hitap ederek eski HDPli Milletvekili Sirri Sakik’in "Genel affi masaya yatiracagiz. Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük." sözlerine iliskin, "Sirri Sakik’in, ne söylemek istedigini bize anlatsinlar” dedi.

Ak Parti Burdur Il Baskanligi'nda Konusan Bakan Kirisci; 'Sirri Sakik'in Ne Söylemek Istedigini Bize Izah Etsinler'


Burdur’da ki Tarim Sektörü Toplantisi programi çerçevesinde Burdur’a gelen Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci Ak Parti Il Baskanligi’nda partililer ile bir araya geldi. Il Baskanliginda partililere hitap eden Bakan Kirisci 21 yillik süreçte Türkiye’nin dünya üzerinde nasil söz sahibi hale geldigini anlatarak önümüzde ki seçimde Kadin Kollari ve Gençlik Kollari’na büyük is düstügünü belirtti.



Her seçimin önemli oldugunu belirttigi sözleriyle partililere seslenen Bakan Kirisci, “Biz her seçime girerken bu seçim önemlidir dedik. Bizim bunu demedigimiz bir seçim yok. Ama neticede biz sürekli merdivenin basamaklarini çikiyoruz. Bu basamak da önemlidir. Çünkü öbür basamaga çikmamiz için bu basamagi çikmamiz gerekiyor. Biz 15 seçim ayni sekilde ayni tempo ile buralara kadar geldik. 21 yillik süreçte bir çok seyi degistirdik. Havayolunu halkin yolu yaptik. Tüm Türkiye’de 26 tane havalimani vardi. Bugün bütün havalimanlari tamamlandiginda bu sayi 61 e çikiyor. Bazi illerde birden fazla il ayni havalimanini kullandigi için de Türkiye’nin 81 iline gitmek istediginizde artik havayolu ile ilgili bir probleminiz kalmiyor. Bunun yaninda önceden bizim yollarimiz önceden devlet yoluydu yani duble yol degildi. Artik her yerde duble yol var, hizli tren demiryollari var.” dedi.



Bakan Kirisci, “Ülkenin istikrarini bozmak isteyenler var.”

Eski HDP Milletvekili Sirri Sakik’in açiklamalarina ithafen “Ülkenin istikrarini bozmak isteyenler var” diyen Bakan Kirisci; “ Su an ülkenin istikrarini bozmak isteyenler var. Simdi ben size bir sey söylemek istiyorum. Sirri Sakik’in söylediklerini ben bir profesör oldugum halde anlamamis olabilirim. Ama su masanin etrafindakiler uygun bir dille Sirri Sakik ne demek istiyor, bize anlatsinlar. Sirri Sakik’in muradinin ne oldugunu ve onun gibi düsünenlerin muradinin ne oldugunu anlarsak, bizim bu seçim kampanyasinda fazla bir sey söylememize gerek kalmaz. Bize izah etsinler. Sürgünde olanlara bir gelecek vaat ediliyor. Hapishanede olanlari serbest birakacaklarini, af çikaracaklarini söylüyorlar. Rejimin adini degistireceklerinden bahsediyorlar. Bahsediyorlar da bahsediyorlar. Hani kimin ne hassasiyeti var? Bunu bir görelim. Hatirlar misiniz? Bizden ayrilan bir partinin genel baskani ’Altili masa olarak bir mutabakat metni hazirladik ki bunu batililar, Avrupali gördügünde aferin diyecekler’ dedi.

Sanki bizim Avrupa’nin veya Avrupalilarin onayini almamiz gerekirmis gibi. Biz bir millet degil de sanki onlara hesap veriyor gibi onlarin hayata bakislari, siyaset yapislari... Ama biz millete karsi sorumluyuz, milletimize karsi bu hesabi vermek durumundayiz. Milleti yok sayan, milleti burada zihinsel özürlü yerine koyan bir anlayislari var. Sirri Sakik’in, ne söyledigini bize izah etmekten imtina ederler. Öyle degil mi? Çok açik, net, hiç böyle adam kem küm etmiyor. Dogrudan dümdüz cümleler kuruyor. Bu kadar sehit kanlariyla sulanan topragi, biz bu hainlerin postallari altinda çignetemeyiz. Bizim buna dur dememiz lazim. Burada hadsizlik etmemelerini saglamamiz lazim. Bu bizim açimizdan çok önemli bir konu. ” sözleriyle altili masaya göndermede bulundu.

Biz artik bu bölgede kendi halinde yasayan bir ülke degiliz

Türkiye’nin artik eskisi gibi olmadigini ve dünya siyasetinde önemli bir söz sahibi oldugunu dile getiren Bakan Kirisci, “Ben iyi bir siyasetçiyim demekle iyi bir siyasetçi olunmuyor. Ben uluslararasi taninirligi olan birisiyim.” Böyle demekle böyle olunmuyor. Bu adeta gergahta nakis isler gibi 21 yildan beri bu ülkede atilan adimlarla oldu. Bu ülke artik kendi 780 bin kilometre karelik bir cografyada bu alana sikistirilmis bir ülke olmayacagini gösterdi. 462 bin kilometre karelik bir “Mavi Vatan” kavrami çikti. Biz bir anda kendimizi dünyanin dört bir yaninda bulduk. Orada dogalgaz ara burada petrol ara, burasi münhasir ekonomik zon derken simdi biz artik bu bölgede kendi halinde yasayan bir ülke degiliz. Biz Bölgesel bir oyuncu olmanin da ötesine geçtik. Artik küresel bir oyuncuyuz.” açiklamasinda bulundu.

Konusmasinda Rusya – Ukrayna arasindaki savas nedeniyle olusan gida krizine de deginen Bakan Kirisci, “Rusya- Ukrayna savasi oldu. Bu savas oldugunda genellikle bizim durumumuzdaki bizden önceki dönemlerde sergilenen tutum suydu; Biz Avrupa Birligi müzakere sürecindeyiz, bir NATO üyesi ülkeyiz. Ukrayna da batiya yakin olan bir ülke o zaman biz Ukrayna’yi tutalim. Veya Rusya ile ciddi bir dis ticaretimiz var. Oradan enerji aliyoruz, o zaman Rusya’nin tarafinda yer alalim. Ama biz öyle demedik. Biz dedik ki Zelenski ile de görüsürüz, Putin ile de görüsürüz. Ukrayna’da Rusya’da bizim için komsu ülkelerdir dedik. Bunu dedigimizde bu paçoz, ne yaptigini bilmeyen ve disaridakilerin masasi olan sözde muhalefet adeta bizi yerden yere vurdu. Peki ne oldu? Bir anda dünya bir gida krizi konusmaya basladi.

Sonra Sayin Cumhurbaskanimiz Türkiye, diplomasi, dis iliskiler bir masanin etrafinda bu iki ülke BM gibi bir yapiyi yanimiza alarak burada bir araya geldik. Ve o girisim sayesinde o gün 445 dolar olan bugday su anda 290 dolar. Bundan sadece Türkiye kazanmadi, sadece bölge ülkeleri kazanmadi, tüm dünya kazandi.” dedi.



Finlandiya Ödevini yapti ama Isveç yapmadi

Finlandiya ve Isveç’in NATO’ya katilma istekleri hakkinda da konusan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “ NATO’ya üye olmak isteyen iki ülke var. Birisi Finlandiya, öteki Isveç. Isveç’in söz verdigi halde sergiledigi kepazeligi hepimiz gördük. Kutsallarimiza nasil saldirdiklarini, nasil haince tavir sergilediklerini gördük. Finlandiya kendilerine verilen ev ödevini zamaninda yerinde yapti ve geçtigimiz hafta Finlandiya’nin NATO’ya üyeligini biz meclisimizden geçirdik, NATO’da bu üyelik ile ilgili süreci tamamladi.” açiklamasini yapti.

Türkiye’nin dünya siyasetinde ki yerini gören Türk Devletleri’nin de bundan etkilenerek bir arada toplandiklarini belirten Kirisci, “ Türkçe konusan ülkeler vardi. Bunlarin da bir Türkçe Konusan Ülkeler Konseyi vardi. Ne ise yaradigini kimse bilmezdi. Ama Azerbaycan’in azat edilmesi gerek o topraklari için Türkiye’nin Azerbaycan’in yanindaki o durusu ile beraber Türk Devletleri bir anda uyandilar. Dediler ki Türkiye gibi bir devlet ile bir arada olursak biz kendimiz güvende hissederiz. Ve otuz yillik isgal sona erdi. Bu da IHAlarimiz ve SIHAlarimiz sayesinde oldu. Bugün Kizil Elmamiz bizim semalarimizda uçuyor. Milli Muharip Uçagimiz ki bunu yapan az sayida ülke var, onlardan birisi de biz olduk. Insallah yakin zamanda bizim semalarimizda uçacak ve silahli kuvvetlerimizin envanterine girecek.” Dedi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci konusmasini “Bu süreçleri geride birakmis, bunlari geride birakmis bir ülke olarak biz bundan sonra Sirri Sakik’in arzuladigi gelecegi mi onlara birakmis olacagiz? Böyle bir Türkiye’yi mi onlara birakacagiz?” sözleriyle noktaladi.

Ak Parti Burdur Il Baskanligi’nda ki toplantinin geri kalani basina kapali olarak gerçeklestirilirken toplantinin bitmesiyle Bakan Kirisci Ankara’ya gitmek üzere Burdur’dan ayrildi.
Kaynak: İHA