Yaz Meyveleri Tezgahlarda

Mugla’nin Mentese ilçesinde yaz gelmeden karpuz, üzüm gibi meyveler pazar tezgahlarinda yerini aldi.

Yaz Meyveleri Tezgahlarda
Mugla’nin Mentese ilçesinde persembe günleri kurulan halk pazarinda yaz aylarinin sebzeleri olan üzüm, karpuz, fasulye gibi ürünler satisa sunulurken, fiyatlari da dudak uçuklatiyor. Dilimle satilan karpuz ise vatandaslarin ilgi odagi durumunda. Mentese halk pazarinda yazlik ürünlerden Iran karpuzunun kilosu 30 TL, üzümün kilosu 50 lira ve taze fasulyenin kilosu da 60 liradan alici buluyor.

Pazar esnafindan Ilhan Akmece, ”Fasulyeler mevsimi olmasa bile anca basliyor. Ister istemez fiyatlar yüksek olmak zorunda. Geçen hafta fasulyenin kilosunu 120 TL’den sattik. Bu hafta ise fiyatlarimiz yariya indi. Insallah haftaya 30 TL’ye iner. Su anda fasulyenin fiyati 60 TL. Fasulyeler Fethiye ilçesinden geliyor” diye konustu.

Tezgahinda karpuz satan Özgür Köse, “Karpuzlarimiz Iran’dan geliyor. Kilosunu 30 TL’den satiyoruz. Ramazan ayi olmasi sebebi ile karpuzlarimiza talep yogun“ dedi.

Üzüm saticisi Bayram Uyar, “Aydinliyim. 40 senedir Mugla’da pazarcilik yapiyorum. Aydin’da oturuyorum. Bu üzüm Manisa ilinden geliyor. Üzümlerimizin tadi çok güzeldir. Kilosunu 50 TL’den satiyoruz. Mevsiminde bu üzüm 30-40 TL’den satiliyor. Üzümlerimiz çekirdeksiz ve güzel bir üzümdür” dedi.

Kaynak: İHA