Memur-Sen Heyetinden Bakan Nebati'ye Ziyaret

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile görüstü. Görüsmede, Yardimci Hizmetler Sinifi’nin Genel Idari Hizmetler Sinifina geçirilmesi, 4C’den 4B’ye geçen personeller ve kamu görevlilerinin diger talepleri istisare edildi.

Memur-Sen Heyetinden Bakan Nebati'ye Ziyaret
Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Görüsmeye iliskin yapilan açiklamada, Yardimci Hizmetler Sinifi’nin Genel Idari Hizmetler Sinifina geçirilmesi, 4C’den 4B’ye geçen personeller ve kamu görevlilerinin diger talepleri istisare edildi.

Hazine ve Maliye Bakanligi’nda gerçeklestirilen görüsmede; Memur-Sen’in 6.Dönem Toplu Sözlesme kazanimi olan 3600 Ek Gösterge düzenlemesinde kapsam disi kalan basta sef ve teknikerler olmak üzere 1. dereceye yükselmis bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi talep edildi. Yüksek enflasyon, emtia fiyatlarindaki artis ve Kahramanmaras merkezli deprem felaketinin piyasaya yansimasi sonrasi, devletin önleyici ve telafi edici bir tedbir olarak emekli maaslarini 7 bin 500 TL’ye çikarildigi ifade edilirken söz konusu kosullar ve üst gelir gruplarindaki yöneticilere yapilan iyilestirmeler tüm kamu görevlileri nezdinde ücretlere iyilestirme yapilmasi beklentisini artirdigi belirtilerek benzer bir iyilestirmenin kamu görevlileri ve emekliler için de yapilmasi gerektigine vurgu yapildi” ifadeleri yer aldi.

Açiklamada, “Kamu personel sistemi arasindaki ücret dengesizliginin giderilmesi, sistemin sürdürülebilirliginin saglanmasi ve adil bölüsümü destekleyici sistemin insa edilmesi için sube müdürleri, müdürler, mühendisler basta olmak üzere teknik ve idari personel ile diger kamu görevlileri arasinda bozulan ücret dengesinin düzeltilmesi talebi gündeme getirildi.

Ayrica 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremde bölgeye binlerce kamu görevlisi görevlendirildigi, Malatya ve Elazig depremlerinde oldugu gibi bölgede görevli olan bütün kamu görevlilerine 4123 sayili Kanun kapsaminda fazla çalisma ücreti, tazminat ve ek tazminatlarin tavan miktardan ödenmesi talebi iletildi.

Bu konulara ilave olarak; Yardimci Hizmetler Sinifi’nin Genel Idari Hizmetler Sinifina geçirilmesi, maksimum kapasiteyle çalisan Sosyal Güvenlik Kurumu personeline tazminat ödenmesi, 657 sayili Kanun’un 4/B maddesinde öngörülen zorunlu emeklilik uygulamasinin kaldirilmasi, 4/C’den 4/B’ye geçen sözlesmeli personelin unvanlarina uygun kadrolara geçirilmesi, uzun yillardir sabit ücret/maas ile çalisan, bulundugu ülkenin enflasyonu karsisinda ezilen Disisleri Bakanligi Yurtdisi Sözlesmeli Personelinin maas/ücretlerinin iyilestirilmesi, aile yardimi ödeneginin emekli kamu görevlilerine de verilmesi, hususlari da Bakan Nureddin Nebati’ye aktarildi” denildi.
Kaynak: İHA