Mardin Valisi Demirtas, Yetim Ve Öksüz Çocuklarla Iftar Sofrasinda Bulustu

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas “Dünya Yetimler Günü” münasebetiyle düzenlenen iftar programinda, yetim ve öksüz çocuklarla iftar sofrasinda bulustu.

Mardin Valisi Demirtas, Yetim Ve Öksüz Çocuklarla Iftar Sofrasinda Bulustu


Valilik ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan bir otelde “Dünya Yetimler Günü” münasebetiyle iftar programi düzenlendi.

Iftar programina Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas’in yani sira 70. Mekanize Tugay Komutani Tuggeneral Hikmet Yokaribas, Vali Yardimcilari, Artuklu Kaymakami Mesut Tabakcioglu, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Artuklu Belediye Baskani Mehmet Tatlidede, STK ve siyasi parti temsilcileri ile öksüz ve yetim çocuklarla aileleri katildi.



Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas iftar öncesi masalari tek tek gezerek misafirleriyle bir süre sohbet etti.

Program, Kuran-i Kerim tilaveti ve dua ile basladi.

Vali Mahmut Demirtas, iftar programi öncesinde yaptigi konusmada, ramazan ayinin on besinci gününde, rahmetin tam ortasinda, yetim ve öksüzlerle ayni sofrayi paylasmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, “Bu mübarek Ramazan gününde yetim kardeslerimizin dualariyla açtigimiz oruçlarimizin sofrasidir. Dolayisiyla Rabbim bizleri, sizlerle her daim bir ve beraber kilsin. Asimizi, ekmegimizi paylasmayi her daim nasip eylesin.” dedi.



“Ayaga hep birlikte kalkacak, birlikte yol yürümeye devam edecegiz”

Ramazan ayini Kahramanmaras merkezli yasanan depremler nedeniyle ülke ve millet olarak yüregi buruk karsiladiklarini aktaran Vali Demirtas, “Rabbim ramazan ayi vesilesiyle depremde kaybettigimiz tüm kardeslerimize rahmet, yaralilarimiza acil sifalar ihsan eylesin. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böylesi elim hadiselerle imtihan eylemesin. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz, milletimizle el ele, gönül gönülle pek çok badirenin üstesinden gelmeyi basarmistir. Bizler de afet bölgesinden ilimizde misafir ettigimiz kardeslerimize kadim kentimiz Mardin’in misafirperverligini sonuna kadar gösterecegiz. Asimizi, evimizi, ekmegimizi paylasacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Ayaga hep birlikte kalkacak, birlikte yol yürümeye devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

“Kapilarimiz 7 gün 24 saat açik”

Valilik ve Büyüksehir Belediyesi olarak yetimlere yönelik gida, barinma, saglik ve egitim alanlarinda önemli çalismalar yürüttüklerini vurgulayan Vali Demirtas, “Yetimlerimizi el üstünde tutacak, onlari koruyup kollayacak, tüm ihtiyaçlarini giderecegiz. Tüm dezavantajli kesimlere yönelik gerçeklestirdigimiz pozitif ayrimciligi, öksüz ve yetim kardeslerimiz özelinde de hassasiyetle sürdürüyoruz. Devletimizin tüm imkânlarini seferber ediyor; onlarin en ufak bir gönül burukluguna sebebiyet vermemek için tüm kurumlarimizla birlikte hassasiyetle çalisiyoruz. Dün oldugu gibi bugün de yarin da mazlumun, yetimin, öksüzün, yolda kalanin, zorda olanin; dinine, diline, irkina, mezhebine, mesrebine bakmadan yardim elimizi uzatacagiz. Ülkemizde, gönül cografyamizda ve dünyanin diger beldelerinde akan kanin ve gözyasinin durmasi için gayret etmeye devam edecegiz. Bu vesileyle kapilarimizin 7 gün 24 saat öksüz ve yetimlerimizin dertlerine derman olmak için açik oldugunu buradan bir kez daha hatirlatiyorum.” seklinde konustu.

Yemekten sonra, Vali Demirtas ve esi öksüz ve yetim çocuklar ile yakinlariyla ilgilenerek, istek ve taleplerini dinleyip, onlarla hatira fotografi çektirdi.

Program, yapilan duanin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA