El Arabasi Lastigine Hava Basarken Canindan Oluyordu

Trabzon’da el arabasi lastigine hava basarken, lastigin patlamasi sonucu firlayan jant Alay Dumangöz’ün yüzüne çarpti. Olay sonrasi agir yaralanan ve 12 gün komada kalan Alay Dumangöz, bir gözünü kaybederken dili ve çenesi zarar gördü.

El Arabasi Lastigine Hava Basarken Canindan Oluyordu
Alinan bilgiye göre, Trabzon’un Of ilçesi Saribey mahallesinde yasayan Alay Dumangöz (50), el arabasi lastigine hava basmak isterken hayatinin sokunu yasadi. Köyde bahçe islerinde kullandigi el arabasi lastiginin havasinin sönmüs oldugunu gören Dumangöz, lastigi alarak lastikçiye götürdü. Lastikçi de lastige hava bastigi esnada bir anda gümleyen lastigin janti Dumangöz’ün yüzüne vurdu. Olay yerinde bayginlik geçiren Dumangöz, ambulansla Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldirildi. 12 gün hastanede yogun bakimda yatan Dumangöz bir gözünü kaybetti, çenesi ve dili zarar gördü.

Hastaneden taburcu olarak evine dönen Alay Dumangöz, Ankara’daki Gülhane Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde (GATA) göz nakli olmayi beklerken, olayda hayatini kaybetmedigi için sansli oldugunu söyledi.



"Bomba gibi patladi"

Basindan geçenleri anlatan Alay Dumangöz, "El arabasi lastigini sisirmek için lastikçiye götürdüm. Fazla hava gittigi için patladi. Lastik patladiktan sonra bir sey hatirlamiyorum. Hastaneye götürmüsler beni. 12 gün yogun bakimda yattim. Ondan sonra eve geldim. Birkaç kez Trabzon’a kontrole gittim. Simdi Ankara’ya göz nakli için gidecegim. Gözüme toz girmemesi için korumalik takiyorum. Dislerim, çenem, dilim ve gözüm zarar gördü. Dilimde yarilma oldu, iyilesti. Ilk kez basima böyle bir sey geldi. Bomba gibi patladi. Jantin içindeki pim firlayarak gözüme girdi. Bu kadarina da sükürler olsun. Yapacak bir sey yok. Insanlara tavsiyem el pompasiyla lastiklere hava basmasinlar" dedi.

Kaynak: İHA