Depremzede Agabeyi Ramazan Davulu Çaliyor, Kardesi Ilahilerle Eslik Ediyor

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Malatya’daki evi hasar alan Emre Cosan, Ankara’da yasayan kardesi Eren Cosan ile vatandaslari sahura kaldiriyor. Eren, Ramazan davulu çalarak parasini kazanmaya çalisan depremzede agabeyine ilahiler okuyarak eslik ediyor.

Depremzede Agabeyi Ramazan Davulu Çaliyor, Kardesi Ilahilerle Eslik Ediyor
Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Malatya Yesilyurt’taki evi hasar alan Emre Cosan, Ankara’da yasayan küçük kardesi Eren Cosan ile vatandaslari sahura kaldiriyor. Kardesinin daveti üzerine Ankara’ya gelen Cosan, Ramazan davulu çalarak para kazanmaya çalisiyor. Küçük kardesi ise agabeyine ilahiler okuyarak eslik ediyor. Sokak sokak gezerek Ankaralilari uyandiran Cosan kardesler, korsan davulculardan dolayi vatandaslardan bahsis alirken zorlandiklarini da dile getiriyor.

“Korsan davulcular emek hirsizligi yapiyor”

Deprem nedeniyle evi hasar aldigi için Ankara’ya geldigi söyleyen Emre Cosan, “Malatya’dan depremden dolayi geldim. Kardesime eslik ediyorum. Iftar saatine yakin bahsis toplamaya çikiyoruz. Ama korsan davulcular evlere gidip 2-3 kere bahsis topluyorlar. Emek hirsizligi yapiyorlar. Insanlar bahsis vermek istiyor ama dogal olarak insanlarla çok sikinti yasiyoruz” dedi.

“Saat 03.00 gibi basliyoruz, 05.00 gibi evimize dönüyoruz”

Ramazan davulu çalan agabeyine ilahiler okuyarak eslik eden Eren Cosan, “Ramazan’da davulculara eslik ederek ilahiler okuyorum. Insanlarin ilgisi çok iyi. Ilahilerimize camlardan eslik ediyorlar. Bazen sahur vakti insanlarla sohbet ediyoruz. Mamak ilçesinde her mahallede ilahiler okudum. Olumlu tepkiler aldim. Isimize saat 3 gibi basliyoruz, 5 gibi evimize dönüyoruz. Bir keresinde istek eser aldik. O eserleri seslendirdik. Ayrica ney çaliyorum, neyzenlik yapiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA