Bakan Soylu, Iskenderun'da Depremzedelerle Iftarda Bulustu

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, deprem bölgesi Iskenderun’da depremzedelerle iftarda bir araya geldi.

Bakan Soylu, Iskenderun'da Depremzedelerle Iftarda Bulustu
Bakan Soylu, Hatay’in Iskenderun ilçesinde, IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi tarafindan olusturulan konteyner kentteki iftar programina katildi.

Soylu burada yaptigi konusmada, 60 gündür Hatay basta olmak üzere deprem bölgelerinde olduklarinin altini çizerek, "Hatay halkini asla yalniz birakmayacagiz" dedi.

Bakan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla deprem bölgesinde yogun çalismalarin içinde olduklarini ve depremzedelerin hiçbir zaman yalniz birakilmayacagini, devletin bütün kurumlarinin yani sira sivil toplum kuruluslari, is camiasi ve gönüllülerin el ele vererek, sorunlarin üstesinden gelecegini belirtti.

Soylu, "Bugün depremin 60’inci günündeyiz. Yaklasik 660 binin üzerinde çadir, 55 binden fazla konteyner kurulumu gerçeklesti. Her aksam 2 milyon vatandasimiza deprem bölgesinde iftar veriyoruz. AFAD, Kizilay ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin koordinasyonunda her gün 3 milyonu askin gida kolisi dagitildi. Egitimden sagliga kadar depremzede hemsehrilerimizin karsi karsiya kaldigi sikintilari bertaraf edebilmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Elbette kayiplari geri getiremeyiz, ama deprem bölgesindeki her yerlesim yeri, eskisinden daha güvenli olacak. Sizi, Allah’in izniyle bir yil sonra tasiyacagimiz konutlar çok daha güvenli olacaktir. Çocuklarimiz daha güvenli okullarda ögretimine devam edecektir. Hiç merak etmeyin, endise etmeyin. Yine okullara giden çocuklarimizin civiltisini hep beraber duyacagiz. Hiç merak etmeyin. Minarelerimizden o alisik oldugumuz müezzinlerin sesi yine kulaklarimiza gelecek. Bayramlarimizda elbette içimizde hüzün olacak, ahirete gönderdiklerimize gidip dua ettigimizde, bugünlerin acilarini tekrar yasayacagiz. Gelecek nesillerimize daha güçlü, daha güvenilir yasayan sehirler birakmak, bizim neslimizin sorumlulugudur. Bize itimat edin. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Van depremiyle karsi karsiya kalindiginda bir vatandasi sokakta birakmadi. Elazig ve Malatya depremiyle karsi karsiya kaldilar. Dünyanin veya Türkiye’nin en büyük yanginlarindan birisiyle karsi karsiya kaldik. Hem Akdeniz’de hem Ege’de hiçbir vatandasimizi yalniz birakmadik. Bir yil içerisinde onlari birinci derecede lüks konutlarla karsi karsiya birakmis olduk" dedi.

Soylu, iftar programinin ardindan konteyner kentte kalan aileleri ziyaret etti. Bir vatandasin çay davetini geri çevirmeyen Soylu, afetzede aileyle birlikte çay içip sohbet etti.
Kaynak: İHA