TÜBA Teknofest Doktora Bilim Ödülüne Dr. Sümeyye Ulas Layik Görüldü

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafindan her yil düzenlenen en iyi tez çalismasi için verilen TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü, "Ebeveyn Çocuk Etkilesim Terapisinin Türk Kültürüne Uyarlanarak Otizm Tanili Çocuklar ve Tipik Gelisim Gösteren Çocuklar ile Ebeveynleri Üzerinde Etkinliginin Incelenmesi" baslikli tez çalismasi ile Atatürk Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Sümeyye Ulas’a verildi.

TÜBA Teknofest Doktora Bilim Ödülüne Dr. Sümeyye Ulas Layik Görüldü
Atatürk Üniversitesi Egitim Bilimleri Enstitüsü, Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ismail Seçer ve Florida Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cheryl B. McNeiln danismanliginda hazirlanan tez çalismasi TÜBA tarafindan Doktara Bilim Ödülüne layik görüldü.

Dr. Ulas’a ödülü, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirilen TEKNOFEST 2023 - Istanbul’da düzenlenen törende takdim edildi.

Dünyada çocuk psikoterapisi alaninda kanita dayali terapi yaklasimlari arasinda yaygin bir sekilde kullanilan PCIT’nin (Ebeveyn Çocuk Etkilesim Terapisi) Türk kültürüne uyarlamasi ve tipik gelisim gösteren ve Otizm tanili çocuklar üzerinde etkililiginin inceledigi tez çalismasinin, Türkiye’nin en prestijli kurumlarindan biri olan TÜBA tarafindan ödüle layik görülmesinin gurur verici olduguna deginen Dr. Sümeyye Ulas, bu basarinin Yeni Nesil Üniversite Vizyonu ve Arastirma Üniversitesi kimliginin önemli bir yansimasi oldugunu söyledi.



Tezin finansmani ve projelendirilmesi noktasinda hiçbir zaman destegini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya ve tez sürecinde danismanligini yapan Prof. Dr. Ismail Seçer ile Prof. Dr. Cheryl B. McNeil’e ile tesekkür eden Ulas, bu basarinin genç arastirmacilara örnek olmasini diledi.

"Tüm Çabamiz, Bilime ve Teknolojiye Öncülük Etmektir"

Oldukça zorlu bir egitim ve deneysel süreç içeren tez çalismasiyla TÜBA Doktora Bilim Ödülüne layik görülen Dr. Sümeyye Ulas’i tebrik eden Rektör Çomakli, alinan bu ödülün Atatürk Üniversitesinin sahip oldugu bilgi ve tecrübenin yani sira arastirma ve gelistirme konusuna verdigi önemin bir meyvesi olduguna isaret etti.

Prof. Dr. Çomakli: “Bu ve benzeri basari ödülleri akademisyenlerimizin bilim ve teknoloji alanindaki çalismalarinda motivasyon kaynagi oluyor, onlara güç, ivme ve enerji katiyor. Tüm çabamiz, bilime ve teknolojiye öncülük etmek. Bilimsel bilgi üretme yetenegimizi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüstürmek için yorulmadan, usanmadan çalismaya devam ediyoruz. Bu vesileyle bilim insanlarina verdigi deger ve desteklerinden dolayi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyor, basarida emegi geçen tüm akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA