MHP'li Depboylu Açiklamasi 'Bir Masayi Yönetemeyenler, Koskoca Bir Devleti Nasil Yönetecek?'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Aydin Milletvekili Adayi Deniz Depboylu, bir yandan ülkücülere çagrida bulunurken, diger yandan da IYI Parti’nin de içerisinde yer aldigi karsi olusum için, "Böyle bir dönemde bir masayi yönetemeyenler, koskoca bir devleti nasil yönetecek?” dedi.

MHP'li Depboylu Açiklamasi 'Bir Masayi Yönetemeyenler, Koskoca Bir Devleti Nasil Yönetecek?'


MHP MYK Üyesi ve Aydin Milletvekili Adayi Deniz Depboylu, seçim çalismalar çerçevesinde Aydin’daki basin mensuplari bir araya geldi. Siyasi gündemi degerlendirip basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Depboylu ülkücülere çagrida bulundu. IYI Parti’nin içerisinde yer aldigi karsi olusum için, "Böyle bir dönemde bir masayi yönetemeyenler, koskoca bir devleti nasil yönetecek?” ifadelerini kullanan Depboylu, ayrica 14 Mayis 2023 seçimlerinin normal bir seçim degil ’memleket meselesi’ oldugunu ifade etti.



Depboylu, altili masanin aleni ortagi haline gelen HDP için de PKK ifadelerini kullandi. Depboylu, HDP’yi terör örgütünün siyasi uzantisi olarak gördüklerini ifade ederek, “Yüz yillik Ccumhuriyet’i degistireceklerini iddia ediyorlar. Ne dertleri var Cumhuriyetle? Bunu sorgulamak lazim. IYI Parti’nin ‘HDP’nin oldugu yerde biz olmayiz’ söylemini samimi bulmuyorum. HDP’yi küstürmemek için her türlü söylemden kaçiniyorlar" dedi.



"Ülkücülerin yeri MHP’dir"

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin IYI Parti mensuplarina yönelik ’yuvaya dönün’ çagrisinin karsilik bulup bulmadigi yönelik soruyu cevaplayan Depboylu, “Genel Baskanimiz Bahçeli’nin çagrisina bir çok ilde karsilik var. Kafasi karisan dava arkadaslarimiz olabilir. Bizim dava arkadaslarimiz çok hassastir. ‘eski ülkücü’ diye bir sey yok. Ülkücüyseniz hala ülkücüsünüz ve yeriniz MHP’dir. Bu dönüsleri bizzat görüyoruz. Eskisehir’deki istifalari da mutlaka duymussunuzdur" diye konustu.



MHP’li Depboylu, parlamenter sisteminin artik bittigini kaydedip, CHP ve IYI Parti’yi de HDP üzerinden elestirerek CHP için, ’Nasil Atatürk’ün partisi?’ elestirisinde bulundu. HDP’den de ’PKK’ olarak bahseden Depboylu, Millet Ittifaki hakkinda da ’zillet ittifaki’ nitelendirmesini yapti. Saha çalismalarinda vatandaslarin MHP’ye olan ilgisine de deginen Depboylu, "Sahaya baktigimizda geri dönüsler olumlu yönde. Aydin’da birden fazla vekil çikartacagimiza inaniyorum. Bu istikamette çalisiyor, vatandaslarimizla bulusuyoruz" ifadelerini kullandi.

Toplantiya MHP Efeler Ilçe Baskani Ahmet Baskin, il ve ilçe yöneticileri ile bazi milletvekili adaylari katildi.

Kaynak: İHA