Eskisehir Merkezli 8 Ilde Es Zamanli Terör Operasyonu Açiklamasi 10 Süpheli Yakalandi

Eskisehir merkezli olarak 8 ilde MLKP terör örgütü baglantili sahislara yapilan es zamanli operasyonlarda 6’si kadin 10 süpheli yakalandi.

Eskisehir Merkezli 8 Ilde Es Zamanli Terör Operasyonu Açiklamasi 10 Süpheli Yakalandi
Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen sorusturma çerçevesinde, terör örgütü MLKP baglantili 17 sahis hakkinda verilen gözaltin kararinin ardindan Eskisehir Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele ile Istihbarat subeleri ekipleri tarafindan operasyon baslatildi. Sabah 05.00 sularinda Eskisehir merkezli olarak, içlerinde Istanbul, Ankara, Izmir, Isparta, Hatay, Kayseri ve Çanakkale’nin bulundugu toplam 8 ilde es zamanli olarak safak operasyonu operasyon düzenlendi.

Tespit edilen adreslere Polis Özel Harekat unsurlari ile gerçeklestirilen baskinlar sonucu, 6’si kadin 10 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Terör örgütü MLKP baglantili oldugu tespit edilen ve gözaltina alinan süphelilerin, evlerinde ve örgüte eleman temini için kullanildigi iddia edilen gençlik merkezlerinde arama yapildi. Aramalarda, çok sayida örgütsel doküman, yasakli yayin, dijital materyal ile örgüte ait yayin organlarinin gazete ve dergileri ele geçirildi.
Kaynak: İHA