Bayburt'ta Belediyenin Kurdugu Fabrika Hem Isçiye Hem Çiftçiye Kazandiriyor

Bayburt Belediyesinin, sehre hem istihdam saglanmasi hem de yörede yetisen sebze meyve gibi ürünlerin ekonomiye kazandirilmasi amaciyla hizmete soktugu Bayburt Belediyesi Yöresel Ürünler ve Tursu Fabrikasinda, çiftçiden temin edilen sebze ve meyvelerle üretilen tursu, marmelat ve meyve çaylari, çevre illere de gönderiliyor.

Bayburt'ta Belediyenin Kurdugu Fabrika Hem Isçiye Hem Çiftçiye Kazandiriyor
Singah Mahallesi’nde yaklasik bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikada, çesitli tursularin yani sira marmelat ve meyve çaylari üretilerek "Bay-tat" markasiyla piyasaya sürülüyor. Üretim için gerekli sebze ve meyveyi tarladan satin alarak yöre çiftçisine de kazandiran fabrikanin ürünleri, Bayburt’un yani sira çevre illerdeki market ve bakkallarda satisa sunuluyor. Ilk etapta 73 çiftçiden alinan ürünlerle 75 ton üretim yapilan fabrikada, yillik yaklasik 250 ton üretim hedefleniyor.

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, fabrikanin ürünlerinin yöre halki tarafindan begenildigini, Erzincan, Trabzon ve Erzurum pazarindan da yogun talep aldiklarini belirterek, “Ilerleyen zamanda bir taraftan çalisan sayisini artirip diger yandan da ürettiklerimizi birkaç katina çikararak bu sehre istihdam ve ekonomik anlamda girdi saglamak istiyoruz." dedi.

Baskan Pekmezci, "Yöresel Ürünler Fabrikamiz, modern, çagdas anlamda bir fabrika. Ürünlerimizi ISO belgeli, helal sertifikali ve halkimizin damak zevkine uygun dogal olarak üretiyoruz. Çiftçi kazaniyor, isçi kazaniyor, Bayburt kazaniyor." diye konustu.

Kaynak: İHA