Baskan Altay Açiklamasi 'Konya Modeli Belediyecilik Dünyaya Örnek Isler Yapmaya Devam Edecek'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Büyüksehir Belediyesinin Hadim Yerköprü Selalesi’nde tamamladigi 3. Etap Çevre Düzenleme Çalismalarinin açilisini yapti.

Baskan Altay Açiklamasi 'Konya Modeli Belediyecilik Dünyaya Örnek Isler Yapmaya Devam Edecek'
Hadim Belediye Baskani Ahmet Hadimioglu, projeye yillardir emek veren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’a, milletvekillerine ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür etti.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayisi ile her gün açilis ve temel atma törenleri düzenlediklerini vurgulayarak, özellikle son haftalarda yogunlasan bir sekilde hizmetlerin ardi arkasi kesilmeden açilislar ve temel atmalar yaptiklarini hatirlatti. Bugün Hadim’de Konya’nin en önemli turizm alanlarindan birisi olan Yerköprü Selalesi’nde hayata geçirdikleri 3. Etap Çevre Düzenlemesinin açilisini yaptiklarini kaydeden Baskan Altay, “Dün Karatay’da bir sosyal tesisin açilisi ile basladik, sonra Beysehir’de iki aritma tesisinin açilisi, bir içme suyu aritma tesisinin temel atmasini gerçeklestirdik. Seydisehir Millet Bahçemizin açilisini yaptik ve Selçuklu’da Ihlamur Parki’nin açilisini gerçeklestirdik. Bir önceki gün yine Karatay’da Büyük Larende dönüsümündeki dükkanlarin temelini attik, oradan Emirgazi Sehir Konagi’nin açilisini yaptik. Karapinar’da ticaret merkezi ve kitap kafenin açilisini gerçeklestirdik ve Selçuklu’da Sefik Can parki 2. etap açilisi, 3. etabin temelini attik. Programlar bu sekilde bu kadar yogun. Bugün yine yogun bir gün. Burada açilisi yaptiktan sonra Çumra Millet Bahçesi’nin açilisini gerçeklestirecegiz. Sonra Konya’nin önemli hayallerinden birisi olan banliyö hattinin temelini atacagiz ve son olarak da Meram son durakta Çamlibel çevre düzenlemesinin açilisini yapacagiz” ifadelerini kullandi.

3 günde 800 milyon liralik eserin açilisi, temel atmasi yapildi

3 günde açilisi, temel atmasi yapilan hizmetlerin toplam bedelinin, banliyö hariç 800 milyon lirayi buldugunu dile getiren Baskan Altay, söyle devam etti: “Banliyö ile birlikte yaklasik 3 milyar liralik yatirimi sehrimize kazandirmis olacagiz. Merkezde önemli isler yaparken bir taraftan da ilçelerimizin eksiklerinin tamamlanmasi ile ilgili gayret içerisindeyiz. 2018 yilindan itibaren bugüne kadar Hadim’e belediye olarak 350 milyon liranin üzerinde bir yatirim gerçeklestirdik. Konya’nin bir turizm sehri olmasi için çaba sarf ediyoruz. Çatalhöyük’te çok önemli bir karsilama merkezi insa ediliyor. Merkezde Dar-ül Mülk projesi çerçevesinde 20 ayri noktada çalisma yürütüyoruz. Bugün de ve Yerköprü Selalesi’nin açilisini gerçeklestiriyoruz. Burasi bir daga harikasi. Fotografa bir baksaniz kimse herhalde burasi Konya demez. Vadisi, daglari, tepeleri, yesil alanlari ve en önemlisi selalesi ile çok önemli bir merkez. Ziyaretçilerimiz yapmis oldugumuz ahsap yürüyüs yoluyla selalenin en güzel yerinden fotograflama, hatira birakma imkanina kavusuyor. Yürüyüs yollari, otoparklar, yeni sosyal tesisleriyle burasi çok önemli bir alana kavusmus oldu. Bugünün maliyeti ile 48 milyon 750 bin liralik bir tesisin açilisini gerçeklestiriyoruz. Burada yapmis oldugumuz düzenlemeler bölgeyi Konya’mizin en önemli turizm merkezlerinden birisi haline getirecek.”

“Konya’ya yakisir bir is oldu"

Müteahhit firma basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkür eden Baskan Altay, “Isin niteligi, vasfi, kalitesi ile Konya’ya yakisir bir is oldu. Bütün çalismalarimizda koordinasyon içerisinde oldugumuz Hadim Belediye Baskanimiza, ilçe baskanimiza tesekkür ediyorum. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ diye ifade ettigimiz aslinda uyumlu çalisan bir ekip. Burada milletvekillerimiz var, bütün Konya meselelerini birlikte takip ediyoruz. Ahmet Sorgun abi bu bölgenin de insani. Ben emeklerinden dolayi Konyalilar adina kendisine tesekkür ediyorum. Konya vefakar bir sehirdir, hizmet edeni asla unutmaz. Sizin de sehrimize çok büyük emekleriniz oldu. Yine Konya’nin bütün meseleleriyle ilgilenen Sanayi Komisyonu Baskanimiz Ziya Altunyaldiz bey de bu dönemde insallah mecliste önemli görevleri üstlenecek. Birlikte Konya’miza hizmet etmeye çalisacagiz. Bu vesileyle bugüne kadar emek veren herkese tesekkür ediyoruz. Bundan sonra birlikte çalisacagimiz arkadaslarla uyumun ve koordinasyonun yine en yüksek oldugu bir dönem yasayacagiz. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ her gün ülkemizde ve dünyaya örnek olacak isler yapmaya devam edecek” açiklamasini yapti.

“Cumhurbaskanimiz olmamasiydi su akardi biz bakardik"

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Yerköprü Selalesi Çevre Düzenlemesini önceki dönemde Büyüksehir Belediye Baskanligimizi yapan Tahir Akyürek Bey baslatti. Sonra Ugur Ibrahim Altay Baskanimiz devam ettirdi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum Bey, bakanlarimizla, belediye baskanlarimizla uyum içerisinde bu projeyi tamamladilar. Kendilerinden Allah razi olsun. Bu isleri takip eden Hadim Belediye Baskani’miza, Güneysinir Belediye Baskanimiza huzurlarinizda özellikle tesekkür ediyorum. Ama bütün bunlarin yapilmasindaki ana motivasyon, ana etken, ana destek, Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan. Eger o olmasaydi su akardi biz bakardik” ifadelerine yer verdi.

“Bu proje insana ve dogaya saygi projesi"

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Ziya Altunyaldiz ise, “Birilerinin dedigi gibi yalanci baharda degiliz. Gerçek bahar gelmis buraya. Yillar önce yurtdisi görevlerimiz esnasinda çok büyük parklara gider, iç geçirir ve hayiflanirdik. ‘Neden bu yatirimlar bizim ülkemizde yok?’ diye. Görüyoruz ki 21 yillik AK Parti iktidari döneminde artik hayiflanma, iç geçirme dönemlerini geride biraktik. Bu proje, insana ve dogaya saygi projesi. Vatandaslarimiz betonlar arasindan çikip dogayla bulusuyor. Insanlarimiz zihnini ve gönlünü dinlendirecek alanlar istiyor. Iste AK Parti belediyeciligi, iste ‘Konya Modeli Belediyecilik’. Ben bu eserin Hadim’e kazandirilmasinda büyük emekleri geçen Büyüksehir Belediye Baskanimiza, bu projenin takibini yapan Ahmet Sorgun Bey’e, belediye baskanimiz Ahmet Hadimi beyefendiye, önceki dönem Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Akyürek’le birlikte Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum Bey’e yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

Basin mensuplariyla inceleme gezisi yapildi

Konusmalarin ardindan Hadim Yerköprü Selalesi 3. Etap Çevre Düzenlemesinin açilisi yapilirken; AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldiz, Büyüksehir Belediye Baskani Altay, Konya Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hülya Sevik ve protokol mensuplari programa katilan basin mensuplariyla birlikte Yerköprü Selalesi’nde ve çevresinde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA