Ayvalik'ta Depremzede Esnaflardan Damak Lezzeti Festivali

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Kahramanmaras, Adiyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir’in depremzede esnaflar bir araya gelerek, kendi yörelerinin en özel damak lezzetlerini ilçe halkiyla bulusturmaya hazirlaniyor.

Ayvalik'ta Depremzede Esnaflardan Damak Lezzeti Festivali
Ayvalik Belediyesi’ne ait Armutçuk Kapali Pazaryeri’nde 1-6 Mayis tarihleri arasinda kuracaklari stantlarda essiz damak tadlarini ilçe halkinin begenisine sunacak olan depremzede esnaflarinin kuracaklari panayir lezzet düskünleri tarafindan simdiden merakla bekleniyor.

Dogu ve Güneydogu bölgelerinin konukseverligiyle gerçeklesecek olan festival tadindaki panayirda; Hatay’in dünyaca ünlü künefesi, harbiye dürümü ve kebabinin yani sira; cag kebabi, Sanliurfa’nin ciger kebabi, Gaziantep’in içli köftesi ile kendisine özgü baharatlarinin da yer alacagi ögrenildi.

Panayirda ayrica; Trabzon, Afyon, Gümüshane gibi yörelere ait lezzetlerin de sergilenecegi gelen bilgiler arasinda

Organizasyonun yetkililerinden Kaya Tunç, Ayvalikgücü Belediyespor yararina Ayvalik Belediyesi’nin katkilariyla düzenledikleri panayirla, dogu ve güneydogu bölgelerinin en önemli damak tadlarini Ayvalik halkiyla bulusturmaktan duyduklari memnuniyeti ifade ederek, damak lezzeti düskünü olan herkesi 1-6 Mayis tarihleri arasindaki panayira davet etti.
Kaynak: İHA