Almanya'da Müslüman 2 Çocuk Ailesinden Zorla Alinarak Çocuk Esirgeme Kurumuna Verildi

Almanya’nin Bremerhaven kentinde iddialara göre ailelerinin LGBT’nin Islam dininde yer almadigina dair bilgiler ögrettigi gerekçesiyle Müslüman 2 çocuk, ailelerinden zorla alinarak çocuk esirgeme kurumuna verildi. Çocuklarin polis tarafindan ailelerinden koparildigi anlarin sosyal medyada paylasilmasiyla olaya tepki yagdi.

Almanya’nin Bremen eyaletine bagli liman kenti Bremerhaven’de yasayan göçmen ve Müslüman bir ailenin 2 çocugu, polis gözetimi altinda çocuk esirgeme kurumu yetkilileri tarafindan alindi. Iddialara göre, ailenin çocuklara LGBT’nin Islam dininde yerinin olmadigini ögretmesi nedeniyle 2 çocuk çocuk esirgeme kurumuna gönderildi. Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, polisler tarafindan zorla ailelerinden koparilan çocuklarin görüntüleri yürek burktu. Büyük tepki toplayan görüntülerde, çocugun aglamasina ve direnmesine ragmen polis ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri tarafindan evden çikarildigi görüldü.

Aile üyeleri, çocuklarindan birinin hasta oldugunu ve durumdan etkilenerek saglik sorunlari yasayabilecegini söyledi.

Polis ise çocuk esirgeme kurumu tarafindan görevlendirildiklerini ve bu dogrultuda mahkeme kararini uyguladiklarini belirtti.

Polis tarafindan konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, olayla ilgili spekülasyonlara yer verilmemesi gerektigi kaydedildi. Polis, görüntülerin yanlis yorumlandigini ve çocuklarin mahkeme karariyla ailelerinden alindigini ifade etti.

Kaynak: İHA