Türkiye'nin Ilk Ari Pazari Bursa'da Kuruldu

Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde ari pazari açildi.

Türkiye'nin Ilk Ari Pazari Bursa'da Kuruldu
Bal ormaninin ardindan Türkiye’nin ilk ari pazarini da Mustafakemalpasa’ya kazandirdiklarini belirten Belediye Baskani Mehmet Kanar, yenilerini ekleyecekleri birçok tarim projesi ile ilçenin verimli topraklarindan bolluk ve bereket fiskiracagini söyledi.



‘’Mustafakemalpasa ilçesi ari potansiyeli bakimindan en yüksek olan sayili ilçelerden biri’’ oldugu dile getiren Baskan Kanar, aricilik sektörüne isik tutan ‘’Ari Pazari’’ ile aricilari ve bal üreticilerini bir araya getirerek sektöre yeni bir soluk getirdiklerini kaydetti.

170 üreticiden olusan ari pazarina çevre illerden ilgi yogundu.

Tarim ve Orman Müdürlügü’nün katkilariyla Mustafakemalpasa’ya kazandirilan 2. Bal Ormaninin bittigi müjdesini veren Belediye Baskani Mehmet Kanar, ‘’ Her bölgenin bali var, bizim bölgemizin de bali ve satiliyor, fakat ari satisi yapilan resmi bir pazar yok. Bu pazari Mustafakemalpasa’ya neden kurmayalim" dedik ve kurduk. Bu bir baslangiç insallah geleneksel hale getirecegiz.’’ dedi.

Ari pazari açilis programina Bursa Ari Yetistiriciligi Birligi Baskani Umut Bugra Kavas, Mustafakemalpasa Ticaret Borsa Baskani Saadettin Akkoyunlu ve ilçe protokolü katilim saglarken, ilçeden ve çevre ilçelerden ari üreticileri yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA