Tekirdag'da 59 Farkli Üniversite Stant Kurdu

Tekirdag’da 59 üniversitenin katildigi 12. Üniversite Tanitim Fuari açildi.

Tekirdag'da 59 Farkli Üniversite Stant Kurdu
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde Süleymanpasa Belediyesi’nin ev sahipliginde Süleymanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Tekirdag Anadolu Lisesi isbirligiyle 12. Üniversite Tanitim Fuari açildi. Ilçede yer alan sahil dolgu alaninda düzenlenen fuarda 59 farkli üniversite stand kurarak ögrencilere kampüslerinde yer alan imkanlari ve okullarinda bulunan bölümleri tanitti.

Fuar öncesi bir açilis konusmasi gerçeklestiren Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, “Biliyorsunuz, gençlerimiz üniversite sinavina girecekler, bu sinavdan sonra da tercih yapacaklar. Biz de tercihlerini yapmadan önce üniversite tanitim günleri adi altinda bir fuar düzenledik. Bu organizasyon yillardir Anadolu Lisesi tarafindan zaten düzenleniyordu. Bu fuara Belediyemizin imkanlarini da dahil ederek, çok daha büyük bir organizasyon haline getirmeye çalistik. Gördügünüz gibi sahil dolgu alani çok güzel bir sekilde düzenlendi.

Hem devlet üniversiteleri, hem vakif üniversiteleri olmak üzere 59 farkli üniversiteden gelen temsilcilerle gençlerimiz bir araya geliyor. Insallah hayirli olur, biz her seyi gençlerimiz üzerine kuruyoruz, hayallerimizi gençlerimiz üzerine kuruyoruz. Gelecegimizi gençlerimiz üzerine kuruyoruz. Bu bakimdan onlar için ne yapsak azdir" dedi.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz ise düzenlenen fuarin hayirli olmasini temenni ederek, gençlere sinavlarinda basarilar diledi. Milli Egitim Bakanligi olarak gençlerin her zaman yanlarinda olacaklarini belirten Yilmaz, düzenlenen fuarda emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Süleymanpasa Kaymakami Mustafa Güler, Belediye Baskani Yüksel fuarin açilis kurdelesini keserek üniversiteler tarafindan açilan stantlari gezdiler.
Kaynak: İHA