Rusya'nin Ukrayna'da Binalari Vurdugu Saldirilarda Can Kaybi 25'E Yükseldi

Rusya’nin, Ukrayna’nin Uman ve Dnipro kentlerine gerçeklestirdigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisi 25’e yükseldi.



Rusya’nin gece saatlerinde Ukrayna’nin Uman ve Dnipro kentlerini hedef aldigi saldirilarda can kaybi artiyor. Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, Rus ordusunun Uman’daki 9 katli binaya gerçeklestirdigi saldirida hayatini kaybedenlerin sayisinin 4’ü çocuk olmak üzere 23’e yükseldigi kaydedildi. Rusya Savunma Bakanligi ise Rus ordusunun Dnipro ve Uman’daki saldirilarda Ukrayna birliklerini hedef aldigini açikladi.



Dnipro’da 2 ölü

Rusya’nin Uman’in yani sira Ukrayna’nin dogusundaki Dnipro kentinde gerçeklestirdigi saldirida ise 31 yasindaki bir kadin ile 2 yasindaki kizi yasamini yitirmisti. Böylece Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna’nin iki kentine düzenledigi saldirilarda toplam can kaybi 25’e yükseldi.

Zelenskiy, tepki göstermisti

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Kurtarma ekipleri enkaz altinda kimsenin kalmadigindan emin olana kadar çalisacak. Rus terörünü ancak Ukrayna’ya silahlar verilmesiyle, terör devletine karsi en sert yaptirimlarla ve Rus katillerine adil cezalarla birlikte yenebiliriz" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA