Osmangazi'den Elmasbahçeler'e Örnek Hizmet

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nin merkezindeki yerlesim yerlerinden olan Elmasbahçeler Mahallesi’nde hayata geçirdigi Sosyal Gelisim Merkezi, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nin katildigi törenle hizmete açildi. Elmasbahçeler Mahallesi’nde 37 yil muhtarlik yapan merhum Mustafa Pamukçu’nun isminin verildigi merkez; muhtarlik binasi, saglik ocagi ve OSMEK kurslari ve yesil alani ile birlikte mahalleye kazandirilan örnek bir proje oldu.

Osmangazi'den Elmasbahçeler'e Örnek Hizmet
“Daha modern ve yasanabilir bir Osmangazi” için önemli projeleri Bursa’ya kazandiran

Osmangazi Belediyesi, Elmasbahçeler Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Mustafa Pamukçu Sosyal Gelisim Merkezi’ni hizmete açti. Toplam bin 400 metrekare alanda, 350 metrekare taban alani üzerine iki kat olarak insa edilen merkezin zemin katinda saglik ocagi, muhtarlik ve otopark, üst katinda ise OSMEK kurslarinin düzenlenecegi derslikler bulunuyor.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in ev sahipliginde gerçeklesen açilis törenine, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Arif Bayrak, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, törende yaptigi konusmada Elmasbahçeler Mustafa Pamukçu Sosyal Gelisim Merkezi’ni, mahallenin ihtiyaci olan saglik ocagi, muhtarlik binasi ve OSMEK kurslarinin bir arada oldugu, modern ve fonksiyonel yapisi ile güzel bir proje olarak hizmete sunduklarini söyledi.

Yeni hizmet binasina mahalleye 37 yil muhtar olarak hizmet etikten sonra yakin bir zamanda hayatini kaybeden Mustafa Pamukçu’nun adini verdiklerini ifade eden Baskan Dündar, “Bu hizmetin mahalleye kazandirilmasinda Mustafa amcamizin büyük emegi var. Hasta olmasina ragmen temel atma törenine katilarak bizleri yalniz birakmamisti. Temelinde onun da duasi var. Maalesef bu hizmetin tamamlandigini göremeden hayatini kaybetti. Bizler de onun adini yasatmak için bu merkeze adini verdik” dedi.

Dündar: “Bursa’ya deger katiyoruz”

Osmangazi Belediyesi olarak hayata geçirdikleri dev eserlerle Bursa’ya deger kattiklarini kaydeden Dündar, “Bu eserleri ilçemizin en ücra noktalarina tasiyoruz. Vatandaslarimizin taleplerini dinleyip taleplerine çareler üretiyoruz. Bu mahallemize dünya standartlarinda Panorama 1326 Bursa Fetih Müzemizi kazandirdik. Eserlerimize yenilerini katmaya devam ediyoruz. Sosyal belediyecilikte zirve proje dedigimiz, 3 farkli hizmetin bir arada oldugu BAREM’i insa ettik. Bu hizmetin örnegi baska bir yerde yok, Osmangazi Meydani, Bursa’nin merkezinde çok önemli bir hizmet. Sehrin merkezinde 40 dönümlük bir alanda gelisime ayak uyduramayip çöküntü olarak kalmis bir yerdi. Bizler de oradaki hak sahipleriyle anlasarak kamulastirmalari yaptik. Meydanin birinci etap çalismalari bitme asamasina geldi. Bu etap bittiginde Panorama 1326 Bursa’nin yaptigi etkinin üzerinde bir etki yapacak. Proje bittiginde meydan, Bursa’nin kalbi olacak.” diye konustu.

Büyük eserlerin yaninda mahallelere önemli hizmetler götürdüklerini anlatan Baskan Dündar, “Her mahallede bir hizmet birimimiz ve sosyal gelisim merkezlerimiz var. Buralarda vatandaslarimizin hizmet ve nefes alabilecegi mekânlar üretiyoruz. Bu hizmet binamiz da Elmasbahçeler ve Demirtaspasali vatandaslarimizin nefes alabilecegi yer olacak. Bu yerin yapilmasiyla ilgili rahmetli muhtarimiz Mustafa Pamukçu’nun emegi çok fazla. Milletvekilimiz Refik Özen’e de desteginden dolayi çok tesekkür ediyorum. Bu hizmet mahallemize, Osmangazi ve Bursa’miza hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.

Ala: “Bizim siyaset yapma nedenimiz, hizmet etmektir”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da yaptigi konusmada, Osmangazi Belediyesi’nin güzel hizmetlerinden bir yenisinin daha açilisini gerçeklestirdiklerini belirterek, “Geçtigimiz gün yine farkli bir mahallede, güzel bir hizmeti vatandaslarimizla bulusturmustuk. Bugün de baska bir hizmeti vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Bu güzel hizmetleri mahallelerimize kazandiran Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a tesekkür ediyorum. Bizim siyaset yapma nedenimiz, hizmet etmektir. Gecemiz yok, gündüzümüz yok. Milletimize hizmet etmeye çalisiyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduguna dikkat çeken Ala, “Bizim fiziki bir sinirimiz var. Ancak, bizim gönül cografyamiz çok daha genis. O bakimdan biz daha güçlü olmak zorundayiz. Bu bizim için bir mecburiyettir. Etrafimizdaki ülkeler paramparça oldu. Rusya ve Ukrayna arasinda büyük bir savas var. Iki devlet baskani ile görüsen tek bir lider var. O da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Biz bunlari her birinizin destegiyle yapiyoruz. 20 yildir her türlü belaya karsi, hep arkamizda durdunuz. Siz, hep Türkiye’nin istikrarindan yana oldunuz. Biz de o gücü kötüye kullanmadan, uluslararasi alanda da güce çevirdik ve yolumuza devam ediyoruz. Etraftaki kargasanin içinde Türkiye, bir istikrar adasi halinde devam ediyor ise bu sizin sayenizdedir.” diye konustu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, dogdugu ve sokaklarinda büyüdügü Elmasbahçeler Mahallesi’nde güzel bir hizmetin açilisinda bulunmaktan mutluluk duydugunu belirterek, “Osmangazi Belediyemiz’in bu güzel hizmeti ayni zamanda bir vefanin örnegi. 37 yil bu mahalleye hizmet etmis Mustafa Pamukçu Amcamizi rahmetle aniyorum. Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a vefasindan ve bu güzel hizmetinden dolayi tesekkür ediyorum.” dedi.

Elmasbahçeler Mahalle Muhtari Yasar Gül de konusmasinda Baskan Dündar’a tesekkür ederek, “Hep hayal ettigimiz bu güzel eseri mahallemize kazandiran, eser ve hizmet siyasetiyle Osmangazi’nin her kösesine mührünü vuran, degerli Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a mahallem adina sonsuz tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Dündar’a tesekkür plaketi

Merhum Mustafa Pamukçu’nun ailesi de vefa örnegi sergileyen Baskan Dündar’a bir tesekkür plaketi verdi. Osmangazi Ilçe Müftüsü Mehmet Uzun’un dualariyla açilis kurdelasi kesilirken, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ve protokol, sosyal gelisim merkezini gezdi. OSMEK kurslarinda egitim gören vatandaslarla sohbet eden Ala, daha sonra Aile Sagligi Merkezi’ne geçerek saglik çalisanlarini ziyaret etti.
Kaynak: İHA