Kars'ta Hayvan Pazari'nda Ilk Gün Bereketi

Kars’tan Türkiye’nin birçok sehrine 60 milyon liralik hayvan sevkiyati yapildi. Hayvan Pazari’nin 1 ay süreden sonra yeniden açilmasi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Kars'ta Hayvan Pazari'nda Ilk Gün Bereketi
Türkiye’nin farkli illerinde görülen SAT-2 tipi sap virüsü nedeniyle Kars’ta da kapatilan hayvan pazarlari karantinanin kaldirilmasiyla birlikte yeniden açildi.

Kars Hayvan Pazari’na gelen hayvan üreticileri, ilk günden yaklasik 60 tir büyükbas hayvanin Türkiye’nin çesitli sehirlerine sevkini yapti. Tirlara yüklenen hayvanlar; Istanbul, İçel, Kayseri, Ankara, Bursa’ya gönderilmek üzere yola çikti.

“60 milyonluk hayvan sevki yapildi”

Yaklasik 1 aylik karantinanin ardindan Hayvan Pazari’nin açildigini ifade eden hayvan üreticisi Resul Topkaya, “Hayvan Pazari’nin açilmasi özellikle Dogu Anadolu Bölgesi’ni, Kars, Ardahan, Igdir tarafinda büyük bir etkisi bulunmaktadir. Bugün itibariyla yaklasik 60 milyona yakin bir para sehrimize girmektedir. Bu sehrimize büyük bir katki sunmaktadir. Kars’ta fabrika, baska bir geçim kaynagimiz olmadigi için hayvanciliktir bizim geçim kaynagimiz. Pazarlar kapali oldugu zaman otelcilerin isini etkilemektedir, lokantacilarin isini etkilemektedir. Hepimiz ekmek yiyoruz. Tirci yiyor, talasçi yiyor, tarimci yiyor, aldigimiz köylüler yiyor yani bu genelleme olarak aslinda bir döngüdür” dedi.

Öte yandan, Hayvan Pazari’nin açilmasiyla birlikte hayvan üreticileri pazara kostu. Hayvanlarini tirlara yükleyen üreticiler, yapilan kontrollerin ardindan hayvanlarini farkli illere gönderdi. Kars’tan ilk günde Türkiye’nin farkli illerine 60 tir büyükbas hayvan gönderildi.
Kaynak: İHA